2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Lehmann Bence „beköszönt” a nagyoknak

Élete első felnőtt Európa-kupa futamán, egyben első olimpiai távú versenyén nagyszerű teljesítménnyel , 13. helyezéssel rukkolt elő Lehmann Bence, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub még  csak junior korú versenyzője, aki  ezzel komolyan „beköszönt” a nagyoknak.

A törökországi Alanya városában október  15-én  megrendezett Ek-döntőben Bence  az  1500 méteres úszást az élbollyal teljesítette, melynek köszönhetően az első sorral tudta megkezdeni a 40 km-es kerékpározást. Ez a 15 tagú csoport nem akármilyen, egész pontosan 42 km/órás átlagtempót tekert, mert az üldözők, köztük az éppen Bence mögött végző U23-as világbajnok holland Jorik Van Egdom  nagyon szorongatták őket. Ezért is figyelemre méltó részeredmény, hogy az idősebb Lehmann-fivér a mezőny harmadik legjobb kerékpáros idejét tudhatta magáénak.
–    Az oly sok nagy versenyhez hasonlóan ezúttal is a helyezéseket eldöntő  befejező számra azt beszéltük meg, hogy Bence tempót fut és meglátjuk ez mire lesz elég? –  tudtuk meg Lehmann Tibortól, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzőjétől, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnökétől. – A 10 km-es távot négy körre osztották. A harmadik kör után fiam még a 10-11. helyért meccselt , de a hajrára kicsit „megmacskásodtak” a lábai és végül a 13. helyen fejezte be első olimpiai távú versenyét, melynek mindketten nagyon örültünk.  Ezt az érzést csak fokozta, hogy rögtön a célba érkezést követően fogadhattuk Renato Bertrandi-nak, az Európai Triatlon Szövetség elnökének gratulációját.   A top 10-be az évek óta rendszeresen világkupa-dobogós eredményeket elérő, többek között a kivétel nélkül már  nálunk is a pódiumon állt  orosz  „sor” tagjai, a Polyanskiy-testvérek, Alexander Brukhankov,  az azeri Rostislav Pevtsov és a spanyol  Francesc Godoy is helyet követelt magának.
Végeredmény:
Férfi elit kategória: 1.  Vladimir Turbayevskiy (orosz) 1:47:30 óra, 2. Rastoslav Pevtsov (azeri) 1:47:45, 3. Igor Polyanskiy (orosz) 1:48:46, …13. Lehmann Bence (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 1:50:50, …24. Tarnai László (Titán TC) 1:56:48.

1.fotó:
Lehmann Bence (középen) a későbbi győztes Turbayevskiy (balról) és az ezüstérmes Pevtsov társaságában rója a kilométereket.
(Fotó: Magánarchívum)

2. fotó:
Lehmann Bence kiváló úszás után csatlakozhatott az első kerékpáros bolyhoz.
(Fotó: Magánarchívum)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…