2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Leány- és fiú-floorballcsapatok mérkőztek meg Komáromban a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címért

Leány- és fiú-floorballcsapatok mérkőztek meg Komáromban a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címért

2018. január 20-21-én fergeteges hangulat és igazi sportszellem költözött a komáromi Városi Sportcsarnokba. Idén ugyanis itt rendezték meg a Diákolimpia® Floorball országos döntőjét. A kétnapos verseny során az I., II., III., IV., V., és VI. korcsoportba tartozó lány- és fiúcsapatok mérték össze tudásukat és küzdöttek meg a „Magyarország diákolimpia bajnoka” címért.

A hétvégi rendezvény a Magyar Diáksport Szövetség és a Komárom-Esztergom Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület közös szervezésében került megrendezésre.
A Diákolimpia® Floorballbajnokságban összesen mintegy 303 csapat nevezett be, közülük került ki korcsoportonként a nyolc döntős team. Ők a hétvégi eseményen 6 fős iskolai csapatokban mérkőztek meg a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címért a komáromi Városi Sportcsarnokban. Az esemény szombati napján az I., az V. és a VI. korcsoport lány- és fiúcsapatai vették birtokba a sportpályát, míg vasárnap a II., III. és IV. korcsoport legjobbjai ragadtak ütőt, hogy megszerezzék a bajnoki címet.
A hétvégi rendezvénynek otthont adó Komáromban nagy múltja van a sport szeretetének. A város neve összeforrt az Aranycsapat legendás balszélsőjével, Czibor Zoltánnal. De Komárom méltán lehet büszke kiváló sportlövőire is, Miskolci Julianna Európa-bajnokra és Sidi Péter többszörös Európa- és világbajnok olimpikonra. A városban immáron 20 éve működik a Komáromi Úszóklub, amely az utánpótlás-nevelésben is fontos szerepet játszik.
A szombati megnyitó ünnepségen részt vett Dr. Molnár Attila, Komárom város polgármestere és Balogh Gábor, az MDSZ elnöke. A Diákolimpia® versenyek fővédnöke Áder János, védnökei közt pedig megtalálható többek között Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Dr. Palkovics László közoktatásért felelős államtitkár, a Floorboall Országos Döntőt pedig védnökként támogatta Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke és Veisz László, a Magyar Floorball Szakszövetség elnöke.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…