2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Kubalás edzőtábor Tiszaújvárosban

2012. július 30-án 70 Kubalás futballista indult útnak Tiszaújvárosba, hogy edzőtáborban fejlessze játéktudását.
Az U12, U13, U14, U15-ös csapatok izgatottan gyülekeztek a Vasas Pasaréti Sportcentrumában az indulás előtt.

Bordán Csaba edző elmondta, hogy a 70 fiatal vasárnapig korosztályonként 6 edzésen és 2 edzőmérkőzésen vesz részt. Emellett pedig különféle szabadidős programok (úszás, tenisz, kosárlabda, asztalitenisz és termálfürdőzés) alatt kovácsolódhatnak össze a régi és új játékosok, hogy hazatérve a Kubalásokra jellemző egységes játékstílust képviseljék.  
A tiszaújvárosi sportkomplexumban profi körülmények, remek füves pályák várják az ifjú tehetségeket, hogy technikai és taktikai tudásukat elmélyítsék.
Az edzőtábor nem csupán jó lehetőség a fejlődésre és barátkozásra, de a felkészülés 3. hetében olykor felszínre törő monotonitást is remekül megtöri.
Az U12-es csapat tagja, Puskás Zsolt, a Vasas legendás labdarúgójának, Dr. Puskás Lajosnak unokája 5 éves kora óta futballozik. Néhány év kihagyás után most ismét visszatért a Kubalások közé. Az edzőtábor során külön kihívás lesz számára, hogy a két edzőmérkőzés egyikét, a szombati Debreceni VSC elleni összecsapást keresztapja csapata ellen vívják a Kubalás fiúk. Zsolt elmondta, nagyon jól érzi magát a csapatban, jónak tartja a csapatösszhangot és igazi barátokra talált.
Az U13-as Molnár László Dániel egy másik csapatból igazolt át a közelmúltban. Friss csapattagként elmondta, a Kubalás közösség azonnal befogadta és mind a társaival, mind edzőivel remek kapcsolatot alakított ki. Példaképe Király Gábor és őszintén bízik abban, hogy Kubalásként egyszer ő is a nyomdokaiba léphet a válogatottban.
Kovács Milán, az U14-es korosztály játékosa nagyon várta már az edzőtábort, bár az első napokban igazán kemény edzésekre számít. Ugyanakkor kiemelte, hogy ez nagyon jó lehetőség lesz a csapategység megszilárdítására és egymás megismerésére. Elmondta, hogy a Vasas Kubala Akadémián remek közösség alakult ki.
Tóth Keve az U15-ös csapat kapitánya immár 4 éve erősíti a Kubalások táborát. Annak idején olyan klubot keresve döntött a Kubalás csapat mellett, hogy egy erős, domináns csapat tagja lehessen. Keve is kiemelte a csapatösszhangot és az első osztályú szakmai támogatást. Csapatkapitányként 3 éve irányítja társait. Feladata az U15-ös korosztály egységének megőrzése, társainak fegyelmezése és irányítása, Pintér Tamás edzői utasításainak megfelelően. A tehetséges labdarúgó álma, hogy egyszer a Magyar Válogatott tagjaként léphessen pályára és szerezhessen dicsőséget hazája számára.

Az edzők, szülők és gyermekeik egyaránt abban bíznak, hogy a hét végére összekovácsolódva, számos feledhetetlen élménnyel gazdagabban tér vissza a népes gyermeksereg Pasarétre.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek