2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Közeledik az idei Bükki Hegyi Maraton nemzetközi terepfutó viadal

Közeledik az idei Bükki Hegyi Maraton nemzetközi terepfutó viadal

A 27.  Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékverseny  nemzetközi terepfutó  viadal megújuló körpályával,  június 8-án, szombaton kínál megméretési lehetőséget valamennyi korosztály képviselőinek.   kedvezményes előnevezésre június 2-án, vasárnap éjfélig van lehetőség.

A Bükki Hegyi Maraton, melyet 2011 óta a klub alapítójának, Kisgyörgy Ádámnak az emlékére rendeznek meg, Magyarország első hivatalos terepfutó versenye, így önmagában is igazi értéket jelent a hazai sportpalettán.  A miskolci Marathon Club  június 8-án, szombaton rendezi meg az eddig több, mint 20 nemzet sportolói által megtisztelt – átlagosan 600 futót felvonultató emblematikus erőpróba 27. „felvonását”. A Csanyik-völgy Királyasztalnál kialakított versenyközpontban a minimaraton (3,5 km, futva és túrázva is),a Sanofi-kismaraton (10,5 km); a Joyson-félmaraton egyéni (21,1 km),a Nomád-maraton egyéni  (42,2 km) és Nomád-maraton váltó (4×10,5km) számokban hirdetnek eredményt.  Kedvezményes előnevezés  június 2-án, vasárnap éjfélig a www.maratonclubmiskolc.hu honlapon, ahol a további részletek, a megújuló pálya térképe és leírása is megtalálható. A helyszíni nevezésre a  verseny napján is lehetőséget kínálnak a szervezők.

–    Családias hangulatú terepfutó  eseményünkön sportolási, megmérettetési lehetőséget kínálunk valamennyi korosztály képviselőinek, így óvodásoktól a nyugdíjasokig mindenki megtalálhatja a maga távját – fogalmazott Katona Ferenc, a szervező bizottság elnöke. –  A versenyen folytatjuk a tavaly sikerrel elindított, önerőből megvalósított, Miskolc turisztikai szempontból  frekventált területeit egy-egy futóverseny keretében is bemutatandó  MC Joyson Félmaraton Tour sorozatunkat is, melynek idei első állomása április végén volt Lillafüreden.  A Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvánnyal közös kezdeményezésünket ebben az évben lehetőségeihez mérten felkarolta Miskolc önkormányzata is, mely egyébként hosszú évek óta a Bükki Hegyi Maraton kiemelt támogatója is.   A „Tour” keretében júliusban a Diósgyőri-vár, augusztusban Miskolctapolca, szeptemberben Lillafüred és Miskolc belvárosa, majd októberben, egyfajta bónuszként, Tokaj-Hegyalja lesz egy-egy versenyhelyszín.  A 6+1 állomásból egyet ki lehet hagyni, vagy egy eredményt ki lehet ejteni, ugyanis az összetett eredményhirdetéshez hat verseny idejét vesszük figyelembe.  Visszatérve  a 27. Bükki Hegyi Maraton-KÁEV-re, valamennyi táv teljesítőjét egyedi befutóéremmel és egy tányér finom gulyással  várunk a célban.  A rajtszámok felmutatásával a verseny hétvégéjén, június 8-9-én, szombaton és vasárnap –  partnereink támogatásának köszönhetően  -kedvezményes belépési lehetőséget kínálunk  a sportolóknak a Miskolci Városgazda Kft. által üzemeltetett Miskolci Állatkert és Kultúrparkba, mely 300 méterre van a versenyközponttól. A felújított Diósgyőri-várat és a Miskolctapolcai Barlangfürdőt is felkereshetik majd futóink.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek