2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Közeledik a Forma1!

Rendőrségi tájékoztató a 2010. évi Forma 1-es versennyel kapcsolatban

2010. július 29. és augusztus 1. között kerül megrendezésre a Forma 1 Magyar Nagydíj a Hungaroringen, melynek rendőri biztosítását a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság hajtja végre.

A biztosításban az elmúlt évekhez hasonló létszámú rendőri erő vesz részt. A magyar rendőrök munkáját lengyel, román és osztrák rendőrök is segítik majd. Az ő feladatuk elsősorban a külföldi vendégek problémáinak kezelésében való segítségnyújtás, tájékozódásuk könnyítése, okmányaik és járműveik ellenőrzése. A tapasztalat alapján a külföldről érkező látogatók örömmel fogadják saját nemzetük rendőreit és bizalommal fordulnak hozzájuk. A sportrendezvényre nagy számban érkeznek hazai és külföldi látogatók egyaránt. Ez a település és a környék forgalmát erősen terheli. Éppen ezért kérjük a mogyoródi lakosokat, hogy gépkocsival csak akkor induljanak el lakásukból, ha az feltétlenül szükséges, illetve a szokásosnál nagyobb türelemmel és toleranciával közlekedjenek. A versenypálya körüli és az oda vezető utakon a verseny minden napján megállási tilalom lesz érvényben.
A szabálytalanul parkoló járműveket a rendőrség elszállíttatja, azokat csak a szabálysértési bírság, illetve a szállítási költség kifizetése után kaphatják vissza a tulajdonosok.  

A rendezvény ideje alatt a következő, főbb forgalmirend-változásokra számíthatnak:

Ø Szilasligeten, a József Attila úton egészen a 3-as számú főútig kétirányú forgalom lesz érvényben, de a délutáni órákban (elsősorban szombaton és vasárnap) előfordulhat, hogy csak a versenypálya felől kifelé közlekedhetnek járműveikkel.
Ø Mogyoródon, a Gödöllői úton és a Dózsa György úton – amíg a forgalom engedi – szintén két irányú lesz a forgalom, viszont a Mázsa tértől a Dózsa György út irányába a délelőtti órákban csak a versenypálya felé, délután pedig csak onnan kifelé haladhat a forgalom.  (A versenypályára való gyors kijutást buszjáratok segítik!) A fenti utakra becsatlakozó utcákban forgalomszervezés nincs!
Ø A Kerek tó és a Hungaroring főbejárata közötti úton délelőtt egy irányba – csak a főbejárat felé -, délután pedig szintén egy irányba, a Kerek tó felé lehet majd közlekedni.
Ø Az M3-as autópálya 19.200 m/szelvényében lévő ideiglenes kihajtótól a Kerek tóhoz csak egy irányba, befelé lehet közlekedni. Pénteken, szombaton és vasárnap – a futamokat követően – az autópálya felhajtó felé Budapest irányába és az ideiglenes kihajtón keresztül – M3 autópálya Gödöllő csomóponton keresztül -M31- közlekedhetnek Budapest felé. Az előzetes tervek szerint az M31-es autóút a Forma 1 Magyar Nagydíj előtt átadásra kerül.
Ø A nagy vigalmi negyed és a Szilasligeti buszforduló között a forgalom mindvégig kétirányú lesz, viszont a Hungaroring főbejárata  és a Szilasligeti buszforduló között, a főbejárat felé (7-es és 6-os kapu felé) egy irányba haladhatnak gépjárműveikkel délután 15.00 óráig, ezt követően pedig a főbejárat irányába lesz egyirányú a forgalom.
Ø A versenyt követően a Super Gold belső parkolóból a 7-es kapu és a Hungaroring főbejárata között egy irányban (főbejárat felé) közlekedhetnek, valamint a 6/A kapun keresztül Kerepes-Szilasligeten át a 3-as főút irányába.
Ø A Mogyoród HÉV átjárótól a versenypálya felé, a 2-es kapuig a délelőtti órákban, a délután pedig kifelé szintén egy irányú lesz a forgalom.
Ø A versenyt követően a 8-as és 7-es kapu közötti Gratis 1 parkolóból Csömörön keresztül haladhatnak a főváros irányába.

A forgalom folyamatosságát minden érintett útszakaszon rendőri irányítással, tájékoztató táblákkal segíti a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Javasoljuk, hogy gépkocsijukkal a kijelölt, őrzött parkolókban álljanak le, a bűncselekmények megelőzése céljából azokat minden esetben zárják be, az utastérben értékes tárgyakat, iratokat ne hagyjanak.
2010. július 29. és augusztus 1. között (hétfő reggelig) a versenypálya közelében ideiglenes rendőrőrs üzemel, melynek elérhetőségeit a www.police.hu oldalon a későbbiekben tesszük közzé.
A versennyel, jegyvásárlással kapcsolatban további információk a www.forma1club.hu és a www.gptiketshop.com oldalakon érhetők el.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek