2024. 05. 18. szombat

Erik, Alexandra
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

Kovács Soma Eb-szintet gyalogolt

A tíz nemzet válogatottját felvonultató 85. Podebrady Nemzetközi Gyaloglóversenyen is nagyszerűen helytálltak a Miskolc Városi Sportiskola (MVSI) Szűcs József által felkészített sportolói.

Az április 8-án megrendezett csehországi viadalon Kovács Soma 1:29:20 órás egyéni csúcsot ért el a 20 kilométeres távon, mely az erős mezőnyben az abszolút 20. helyre volt elég. Ami ennél lényegesebb, Soma ezzel az idejével teljesítette az idei U23-as atlétikai Európa-bajnokság nevezési szintjét.
A még ifjúsági korú Varga Dávid a junior fiúk 10 km-es futamában a 24. helyet érő  49:27 perces idejével megdöntötte egyéni csúcsát. A Dávid mellett Sárossi Bálint (TSC-Geotech) és Tóth Norbert (Hunyadi DSE) alkotta magyar válogatott a juniorok csapatversenyében az előkelő negyedik pozíciót érdemelte ki.
A szintén ifjúsági Gál Vencel a juniorok 10 km-es versenyszámában a 26. helyet érdemelte ki,  50:24 perces ideje jobb, mint az eddigi egyéni rekordja.
Kép:
Kovács Soma (balról) Szűcs József edző, Gál Vencel és Varga Dávid a csehországi verseny záró-rendezvényén.
(Fotó: Magánarchívum)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

7. Bringa Piknik
2024 májusában ismét tokaji bringa-túra, ezúttal bővítve. 2024-ben hetedik alkalommal is elstartol a Bringa Piknik. Lesznek kisebb-nagyobb változta…

További cikkek