2024. 04. 21. vasárnap

Konrád
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Korda Racing: előbb teszt, majd jöhet Greinbach bevétele

Korda Racing: előbb teszt, majd jöhet Greinbach bevétele

A hétvégén folytatódik a 2022-es Magyar Rallycross Országos Bajnokság, és a mezőny ismét Ausztriába teszi át a székhelyét, hiszen Greinbachban száguldanak a bajnoki pontokért a versenyzők. Miután az osztrák helyszínnel kapcsolatban kellemesek a csapat emlékei, így mind a hat versenyző bízik a jó szereplésben.

 A Korda Racing versenyzői számára véget ért a meglehetősen rövid nyári szabadság, és az elmúlt napokban komolyan készültek arra. hogy az idei Magyar Rallycross Országos Bajnokságának hatodik versenyhétvégéjén, az ausztriai Greinbachban sikerüljön kiköszörülni azt a csorbát, amit hetekkel ezelőtt ugyancsak az osztrák Fuglauban elszenvedtek. A greinbachi pályát egyrészt mindenki ismeri – a Supercarban a bajnoki címért küzdő Benyó Máté tavaly itt szerezte meg első győzelmét a királykategóriában –, másrészt a csapat nagy része az elmúlt hétvégén tesztelt is a bajnoki futam helyszínén.

 

Benyó Máté úgy véli, ezt a pályát szinte a Ford Focusára építették, nem véletlen, hogy Greinbachban mindig sikeresen szerepelt eddig a múltban. Nem szeretne ezzel a hagyománnyal szakítani, nem titkolja, 2021 után idén is győzni szeretne az osztrák versenyen.

 

Így, hogy ráfordultunk a verseny hetére, egyre jobbak voltak a megérzéseim. Nagyon szeretem ezt a pályát, talán pályafutásom egyik legeredményesebb pályái közé sorolhatom az Ausztriában található PS Racing Center-t. Az elmúlt években 3 alkalommal győztem ezen a helyszínen, és egyszer pedig a dobogó harmadik fokára állhattam fel. Ráadásul az a dobogó harmadik foka életem első SuperCaros dobogója volt, majd egy évvel később itt szereztem életem első királykategóriás győzelmét is. Azt gondolom az autó karakterisztikájának is fekszik a pálya, de észben kell tartanom, hogy nagyon erős ellenfelekkel kell, hogy harcba szálljak ezen a hétvégén is. Nagyon remélem, hogy a szerencse ezúttal hozzánk pártol és folytathatom a jó szériám ezen a pályán – közölte Máté.

 

A Super1600-as kategóriában rajthoz álló Kovács Sámuelnek nem jött össze az elmúlt hétvégi teszt, ugyanis „elszállt” a motorja, ám a csapat csodát tett, kicserélték a motort, így tökéletesen felkészített autóval állhat rajthoz.

 

„Kíváncsian várom a greinbachi hétvégét. Az előző verseny nem alakult túl szerencsésen, de ebből erőt merítve még többet készültem a mostani hétvégére. Múlt héten volt egy teszt, ahol sajnos technikai okok miatt mindössze négy kört tudtam menni, de a csapat a versenyre tökéletesen felkészítette az autót” – fogalmazott Sámuel.

 

A Hankook Racer Cup mezőnyében induló Bagaméri Bálint, Korda Zsófia és Réka szintén nagy izgalommal várja az ausztriai bajnoki fordulót, utóbbi a múlt héten száguldott először ezen a pályán, és az időeredménye igencsak bizakodásra adnak okot. A Mazda MX-5 Kupában versenyző Várkonyi Bence az előző versenyen, Nyirádon „fejre tette” az autóját, ám a csapat szerelői újjávarázsolták a Mazdát, így ő is ott lesz Greinbachban.

 

A Korda Racing csapattulajdonosa azt reméli, hogy ezúttal nagyobb szerencséjük lesz majd, mint legutóbb Fuglauban, és bízik abban, hogy versenyzői a rövid pihenőt követően eredményesen térnek vissza a bajnoki kerékvágásba.

 

„Noha Fuglau szelleme még benne van a csapatban, most itt a lehetőség, hogy kiküszöböljük a csorbát, és ezúttal nyögi majd a Korda Racing bús hadát Greinbach büszke vára. A teszt tapasztalatai, valamint a tavalyi eredményes szereplés alapján hiszem, hogy Máté akár a győzelmet is megszerezheti, hiszen nem mondtunk még le arról, hogy megszerezzük a királykategória idei bajnoki címét. A többiektől természetesen ugyanúgy száz százalékot várok el, aztán vasárnap délutánra kiderül, mindez mire lesz majd elég” – jelentette ki Korda Erik.

 

http://facebook.com/kordaracingHU
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek

Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…