2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Könnyed győzelem a Mitropa Kupában

HIDEG RALLY TEAM – Int. Baranya Kupa 2016, 2016. augusztus 12-14.
Hideg Krisztián – Kerék István, Mitsubishi Lancer Evo IX

Habár a Mitropa Kupa értékelését megnyerte, mégsem volt maximálisan elégedett a Baranya Kupán való szereplésével a Hideg Krisztián-Kerék István duó. A Mitsubishi Lancer Evo IX-es alakulat „csak” az 5. pozíciót érte el az abszolút értékelésben, így nem tudtak annyival meglógni nagy riválisuk ellen a pontversenyben, mint szerettek volna.

Hideg Krisztián: Jó verseny volt, komoly csatákat vívtunk a sprintes mezőnnyel. Ahogy a futam előtt is elmondtam, inkább tőlük vártam az ellenállást, mintsem a Mitropa Kupa többi résztvevőjével szemben. Ez be is igazolódott: míg a külföldiek próbálták hiba nélkül teljesíteni a mecseki szakaszokat, addig mi folyamatos pár tizedmásodpercre menő küzdelmeket folytattunk egymással. Ranga Peti az R5-ös Skodával megközelíthetetlen volt, a dobogóról viszont 6 másodperccel csúsztunk le, ráadásul az előttünk végző Matics-Zejda kettős mindössze 0,2 másodpercet végzett előttünk.
Bevallom, nem vagyok túlságosan elégedett az abszolút 5. pozícióval. Úgy éreztem, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően az autó szinte szárnyalt, és magunkból is kihoztunk mindent, amit csak lehetett. Igaz, azért így is van valamekkora előnyünk a legnagyobb ellenfelünk, Hermann Gassnerrel szemben, de azért jobb lett volna, ha a hazai pályán még több pontot tudunk összeszedni. Ez most így sikerült, de a következő futamra ismét hozzuk a legjobb formánkat, hogy megerősítsük vezető pozíciónkat a Mitropa Kupa értékelésében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek