2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Kis jubileum: ötödször is ergotlon Tiszaújvárosban

Kis jubileum: ötödször is ergotlon Tiszaújvárosban

Speciális felmérő versennyel töri meg a TVK-Mali Triatlon Klub a téli felkészülés monotóniáját: január 18-án, vasárnap a tiszaújvárosi Sportcentrumban rendezik meg a V. Uniotech Ergotlon Bajnokságot.

Az új versenyzési forma ötlete egy tiszaújvárosi triatlonos – Nagy Alpár – és egy váci evezős – Wachtler Edit – barátságából indult.  2011-ben, a fair-play érdekében, a főleg az evezősök által a téli felkészülésben alkalmazott ergométerezés mellé , a futás és a rögzített kerékpározás, a „görgőzés” került be a versenyszámok közé. A rendezéshez – a tiszaújvárosi triatlonosok mellett – nélkülözhetetlen volt Nagy Csabának, az ergométert forgalmazó Concept2 Kft. ügyvezetőjének, a Magyar Evezős Szövetség elnökségi tagjának, a Műegyetemi Evezős Club képviselőjének szakmai segítsége, melyre azóta is számíthatnak a házigazdák. Időközben, az EvoChip Hungary csapatának jóvoltából a chipes időméréssel tovább emelték a színvonalat a Nagy Alpár főszervező és Lehmann Tibor klubelnök vezette szervezők.
A január 18-án, vasárnap, 10 órától megrendezendő ötödik „felvonásban” az újoncoktól a szeniorokig minden korosztály képviselői összemérhetik tudásukat. A triatlonosokat, az evezősöket  külön-külön értékelik, de összetett eredményhirdetést is tartanak majd. Az egyéni versenyszám mellett az Én-Te-Ő váltóban  is lehetőség nyílik a versenyzésre.
Csak előnevezéssel: január 15-ig!
A korlátozott számú ergométerre és görgőre való tekintettel az eseményen csak elektronikus úton elküldött előnevezéssel lehet indulni.  Jelentkezési határidő: 2015. Január 15. 15:00. Email cím:  alpar.nagy@baku2015.com  
További részleteket a www.ergotlon.hu  és a www.tvkmalitriatlon.hu  honlapokról tudhatnak meg az érdeklődők.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek