2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Kínai Nagydíj: újra szárnyalhat a Red Bull Racing
Kínai Nagydíj: újra szárnyalhat a Red Bull Racing

Kínai Nagydíj: újra szárnyalhat a Red Bull Racing

Kínai Nagydíj: újra szárnyalhat a Red Bull RacingSanghajban az időjárás az idén is megnehezítheti a pilóták dolgát: könnyen megeshet, hogy a hétvégi Forma-1-es Kínai Nagydíjon zuhogó esőben, rendkívül nehéz körülmények között kell megküzdeniük a versenyzőknek egymással és az elemekkel. Esélyes több is akad, hiszen az idei mindhárom futamon más versenyző diadalmaskodott. A nyitó viadalon a spanyol Ferando Alonso (Ferrari) vitte el a pálmát, a másodikon a címvédő brit Jenson Button (McLaren) győzött, a legutóbb, két hete Malajziában rendezett versenyen a német Sebastian Vettelt (Red Bull Racing) intették le elsőként. Szepangban ráadásul – az ausztrál Mark Webber révén – tarolt az osztrák székhelyű istálló, a többiek szinte bele sem tudtak szólni küzdelmükbe.

A két Ferrari közül a brazil Felipe Massa csak a hetedik lett, de ez is elég volt ahhoz, hogy a pontverseny élére kerüljön, mert csapattársa, Alonso addig erőltette az előzést Buttonnal szemben, míg a Ferrari már addig is gyengélkedő váltója megadta magát és ezzel a spanyol óriási füstfelhőt eregetve, búcsúzni kényszerült.

Továbbra is csak epizódszerepre kényszerül a 41 esztendős Michael Schumacher. A hétszeres világbajnok – s három év szünet után visszatért – német pilóta legutóbb ugyan a hatodikról felkapaszkodott a tizedik helyre, de ezt követően műszaki hiba miatt kénytelen volt feladni a versenyt. Eddig mindössze 9 pontot gyűjtött.

Tavaly a sanghaji esős futamot Vettel nyerte és Webber lett a második. Az idén ugyancsak égi áldásra számítanak Sanghajban.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek