2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Kettőből két győzelem Ózdon

Az egyaránt a TVK-Mali TK színeit képviselő Szabolcsi Fruzsina  és a tavalyi címét megvédő Balogh Bence sikerével ért véget múlt hétvégén az V. Ózdi Triatlon Versenyen.

Az ország keleti részéből, de még a fővárosból is érkeztek résztvevők az egyre népszerűbb ózdi az eseményre, amelyet – a korábbiakhoz hasonlóan – szeptember első vasárnapján rendeztek meg. A különböző korcsoportokban összesen százötvenen álltak rajthoz a nap folyamán, az általános iskolásoktól egészen a szenior korosztályig, mindenki megtalálhatta a számára kiírt távot. A legnagyobb érdeklődés a felnőtt és a masters mezőny küzdelmét kísérte, ami végül a tiszaújvárosiak fölényét hozta. A TVK-Mali TK sportolói további értékes helyezéseket is begyűjtöttek.

Sikeres címvédés

A férfiaknál – 2014 után – idén is  Balogh Bence volt a leggyorsabb, 1 óra 10 perc alatt teljesítette a 700 méter úszásból, 25 kilométer kerékpározásból és a 6 kilométer futásból álló távot.
– Fantasztikus a hangulata ennek az ózdi versenynek, ezért választom a szezon végén minden esztendőben – fogalmazott a célban a győztes Balogh Bence. – A mezőny is egyre jobb, de szerencsére sikerült végrehajtani, amit elterveztem, így ismét én haladtam át elsőként a célkapun. Az úszás és a kerékpározás során együtt mentem az élmezőnnyel, ekkor már látszott, hogy ezúttal is a zárószám dönt az érmekről. Mivel a futás az erősségem, ennek köszönhetően sikerült ismét nyerni az ózdi pályán.  
A hölgyeknél is tiszaújvárosi győzelem született, Szabolcsi Fruzsina elsőségét nem fenyegette veszély.
– Az egész szezonom jól sikerült, nemzetközi és hazai versenyeken is jól teljesítettem – összegzett a női győztes. – Szerencsére ezúttal is jól ment mindhárom szám. Az ilyen győzelmek a jövő szempontjából nagyon fontosak. Jó szájízzel, sikerélménnyel zárhattam le az idényt, ami kellő motivációt jelent majd az előttem álló felkészülési időszakra.

Eredmények

Férfi abszolút: 1. Balogh Bence, …3. Szűcs Rajmund
Férfi VII. kcs., elit: 1. Szűcs Rajmund, …6. Bán Csaba. VII. kcs., amatőr: 4. Temesvári László.
Fiúk, II. kcs.: 3. Szabolcsi Bálint
Női abszolút: 1. Szabolcsi Fruzsina
Leányok I. kcs.: 2. Bán Lilla
Leányok, V. kcs., elit: 1. Molnár Sára, 2. Szegedi Sára
 

Fotó:Balogh Bence idén is nyerni tudott Ózdon.
(Fotó: M.E.)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek