2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Két vereség a Csíkszeredai jégkorongtornán

Két vereség a Csíkszeredai jégkorongtornán

Lengyelország ellen lépett pályára a magyar válogatott a csíkszeredai EIHC-torna szerdai nyitó mérkőzésén. Nemzeti együttesünk ezt megelőzően 1972-ben lépett pályára hivatalos mérkőzésen Csíkszeredában (az akkori C-csoportos vb-n), míg az eddigi utolsó romániai találkozója 1981-ben volt, Bukarestben. Kevin Primeau szövetségi kapitány ezúttal szinte csak fiataloknak adott bizonyítási lehetőséget, a válogatott alapemberei és a légiósok (Szirányi Bencét leszámítva) kimaradtak a keretből.

Már a 7. percben vezetést szerzett a magyar csapat. Nagy Gergő parádés, tért ölelő átadásából Magosi Bálint volt eredményes. Nem sokáig tartott az örömünk, hiszen a 10. percben Leszek Laszkiewicz egy védelmi hibát kihasználva egyenlített. A lengyelek 137 és fél perc után tudtak gólt lőni a magyar csapatnak. Legutóbb ez 2008. április 4-én Dunaújvárosban sikerült nekik (1-1).

A második harmad egyértelműen a lengyeleké volt, akik könyörtelenül kihasználtak minden egyéni hibát. Előbb a 24. percben – emberelőnyben – Mateusz Rompkowski volt eredményes. Aztán a 27. percben – Bálizs Bence hibája után – Krystian Dziubinski emberhátrányban talált be. Újabb 1 perc 53 másodperc elteltével – Szirányi Bence körülményeskedését követően – Krzysztof Zapala lőtt gólt. A szünet előtt, a 39. percben Piotr Sarnik – létszámfölényes helyzetben – kapásból lőtt a magyar hálóba (1-5).

A záró játékrészben Budai Krisztián védte a mieink kapuját, de őt is gyorsan felavatták. A 44. percben Pawel Skrzypkowski lövése után Orbán Attiláról pattant a kapuba a korong. Magosi Bálint, majd az újsütetű csapatkapitány, Gröschl Tamás szépíthetett volna, ám lövéseiket Kamil Kosowski kapus védte.

A csütörtöki mérkőzést jóval szerencsésebben kezdte válogatottunk. Egy kivédekezett emberhátrány után – immár létszámfölényben – megszerezték a vezetést a magyarok. A 6. percben kijevi születésű Vaszjunyin Artyom tört be a kapu elé, az akciót kísérő Galanisz Nikandrosz pedig közelről nem hibázott. A folytatásban sorra kapta az emberelőnyöket az ukrán együttes, ám csak egy érvénytelen találatig jutott. A 16. percben azonban megtört a jég, Andrij Mihnov lövése után Láda Balázson változtatott irányt a korong, majd a mieink kapujában kötött ki (1-1).

A második harmadban hol az egyik, hol a másik gárda került helyzetbe, majd a 29. percben Somogyi Balázs jó ütemben szúrt bele egy távoli lövésbe, és újra a magyaroknál volt az előny (2-1)

Közvetlenül a szünet után, a 42. percben Vitalij Kiricsenko a Budai Krisztiánról kipattanó korongot vágta a hálóba. Az 50. percben Azari Zsolt kiállítása alatt szép passzolgatás végén Artyom Bondarjev a félig üres kapuba helyezett. Nőhetett volna a különbség, ám a magyar kapus az 57. percben a jégen fekve is nagyot védett.  A hajrában hiába jött be mezőnyjátékos Budai Krisztián helyett, nem sikerült egyenlíteni (2-3).

Az ukránok zsinórban negyedszer verték meg minimális különbséggel a magyarokat. A mieink az egymás elleni párharcokban legutóbb a szapporói divízió I-es vb feljutás-meccsén győztek 2008. április 19-én.

A magyar csapat pénteken a Románia elleni meccsel fejezi be csíkszeredai vendégjátékát, ahol talán végre megszületik Kevin Primeau első kapitányi győzelme is.

Lengyelország–Magyarország 1-6 (1-1, 0-4, 0-1)
Magyarország–Ukrajna 2-3 (1-1, 1-0, 0-2)

A további program:
péntek:
Ukrajna–Lengyelország 14.00
Magyarország–Románia 17.30
szombat:
Románia–Ukrajna 15.30

Forrás: MTI
Fotó: Dicsuk Dániel (A kép illusztráció)

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…