2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Két fronton is helytálltak

Itthon és külföldön egyaránt érdekeltek voltak az elmúlt hétvégén a TVK-Mali Triatlon Klub sportolói, akik mindkét erőpróbán tovább öregbítették Tiszaújváros hírnevét.

A Sport XXI. program május 9-én, Debrecenben megrendezett aquatlon országos döntőjén 23 utánpótláskorú (újonctól a serdülőig) versenyzővel képviseltette magát a tiszaújvárosi klub. Az úszásból és futásból álló viadalon
Dévay Zsombor nagy küzdelemben megnyerte a serdülő fiúk küzdelmét. Rajta kívül külön dicséret illeti a gyermek korcsoportos lányoknál hatodikként zárt Kovács Annát, valamint a vele ezüstérmes csapatot alkotó Bóna Kingát és Putnóczki Rékát.

Profik között debütáltak
A TVK-Mali TK két junior versenyzője május 10-én,  vasárnap debütált a német Triathlon Bundesliga I. versenysorozat Buschütten városában megrendezett csapatbajnokságán. Lehmann Bence a PV-Triathlon Witten, Dévay Márk a DSW Darmstadt együttesében szerepelt.
A mezőnyben többek között olyan nagynevű profi versenyzők voltak, mint az egyaránt világbajnoki dobogós Mario Mola, Sven Riderer és David Hauss. Márk 8., Bence a 12. lett csapatával. Mindketten boldogok voltak a felnőttek közötti sikeres helytállást követően. Idén még két-két sprinttávú, egyéni, az összes világsztárt felvonultató Bundesliga-fellépés vár a két sportolóra, akik így tovább gyarapíthatják versenytapasztalataikat a felnőttek között. A jó bemutatkozásnak köszönhetően már most eldőlt: Dévay Márkra és Lehmann Bencére jövőre is számítanak a Bundesliga-csapatbajnokságán.

Eredmények, aquatlon ob
Újonc 2. kcs., leány csapat: 9. TVK-Mali TK (Berencsi Lili, Lehmann Sára, Kurucz Réka)
Újonc 2. kcs., fiú csapat: 13. TVK-Mali TK (Hajdú Máté Bendegúz, Szabolcsi Bálint, Kiss Marcell)
Újonc  1. kcs., fiú egyéni: 6. Sipeki László (Mezőkövesdi TC)
Gyermek kcs., leány csapat: 2. TVK-Mali TK I. (Kovács Anna, Bóna Kinga, Putnóczki Réka),…11. TVK-Mali TK II. (Tóth-Papp Dóra, Bodolai Lili, Sánta Rubin Helka)
Gyermek kcs., leány egyéni: 6. Kovács Anna (TVK-Mali TK)
Gyermek kcs., fiú csapat: 11. TVK-Mali TK (Vágási Zoltán, Hankó László, Danó Ádám)
Serdülő kcs., fiú csapat: 6. TVK-Mali TK (Dévay Zsombor, Berencsi Ádám, Thuróczy Áron)
Serülő kcs., fiú egyéni: 1. Dévay Zsombor (TVK-Mali TK).  

Fotó:A junior korú Lehmann Bence (jobbról) Németországban a felnőttek között is jól szerepelt.
(Fotó: Magánarchívum)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek