2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Kemény rangadót nyert a MEAFC!

Kifogott a határozott hazai védelem a második helyezett veszprémi csapaton.

Hiába kezdődött a tavalyi bajnoki elődöntő és az őszi hosszabbítást követő veszprémi siker „visszavágója” a kék mezes Hegedűs hármasával, Drahos vezetésével a MEAFC három perc alatt „kikért egy időt” a vendégeknek (9-3). Cole-Brinson, a házigazda frissen igazolt amerikai játékosa hamar kiosztotta első miskolci gólpasszát is, amelyből Takács volt távolról is ügyes. A következő négy percben mindkét oldalon csak büntetőből voltak eredményesek a csapatok, majd Körtélyesi kosara törte meg a „csendet”. A negyed végét azonban Cole-Brinson újabb 5 pontja zárta (22-12).
Máté labdaszerzés utáni ziccerére Pavlovic felelt, ám Béres kosara, plusz büntetője gyorsan visszacsempészte a különbséget a felek közé. Az előbb említett két játékos ütközése miatt kicsit állt a játék, ám a rövid bírói tanakodás után Cole-Brinson vágott be újabb triplát majd duplát. A házigazda végig igen hatékonyan védekezett, így a nagyszünetig csupán 26 egységig jutott az ennél sokkal több dobott ponthoz szokott vendég alakulat. A hazaiak Máté zsákolását követően teljesen megérdemelten vezettek a félidőben már 14 ponttal (40-26).
Sokáig csak Máté tempója árválkodott a hazai oldalon, míg a vendégek szép benti játékok révén 4 kosarat is szereztek. Cole-Brinson a negyed felénél szerzett büntetőivel (14/14-gyel zárta a mérkőzést a vonalról) és Takácsnak adott gólpasszával elmozdította csapatát a holtpontról. A negyedből hátra volt még 3,8 másodperc, ami alatt Drahos robogott át a pályán és egylábas triplájával talpra ugrasztotta a közönséget, majd egy tornászmutatvánnyal saját magát is (56-40).
Orliczki Bence helyezkedett ismételten jól a támadó palánk alatt, így kosár, később büntető lett a jutalma. A folytatásban kissé megakadt a hazaiak támadása, Máté sikeres hárompontosa jelentette az utolsó miskolci mezőnykosarat. Ekkor kereken 7 hátralévő percet mutatott az óra. Ezt követően már csak büntetőből jutottak pontokhoz a borsodi legények. Igaz, az ellenfél sem panaszkodhatott, hiszen a záró negyedben összesen esett 40 pont fele büntetőkből jött össze a csapatoknak (a kísérleteket tekintve végül 27-30 arányban ezt a vendégek nyerték). Minden erejét mozgósította a Veszprém, így egészen izgalmasra sikeredett a végjáték. Kovács másfél percnél dobott triplája szerencsével, de csak aláhullott a gyűrűbe, így máris mindössze egy labdányi volt a távolság (66-63). Drahos kihagyott ziccerét követően már a túloldalon – a mezőny legeredményesebb lepattanózójaként – leszedte 8. labdáját, majd egy szabálytalanság után 1-et értékesített büntetőiből. Gyors veszprémi időkérést gyors vendég kosár követett, majd Homoki szerzett vissza egy létfontosságú labdát. Drahos ismét csak egyszer volt eredményes, amit a túloldalon Kovács is lemásolt, így a – nem csupán Bonyhádon, de – hazai közönség előtt is remek játékkal bemutatkozó Cole-Brinsonra maradt a döntés. A 28 ponttal záró amerikai hátvéd két jó büntetőjével bebiztosította csapatának a mai teljesítménye alapján megérdemelten járó győzelmet (70-66).
Folytatás jövő hét pénteken Oroszlányban.

MEAFC – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 70-66 (22-12, 18-14, 16-14, 14-26)
NB I/B Piros csoport 21. forduló. Miskolc, Körcsarnok, 300 néző.
Vezette: Vida Béla, Csabai-Kaskötő Brigitta, Gaál István.

MEAFC: Takács (6/6), Drahos (13/6), Cole-Brinson (28/6), Orliczki B. (5), Béres (5). Csere: Máté (11/3), Kopasz (2), Lippai, Timkó, Orliczki M. Edző: Walke Károly.
Veszprém: Helmeczi (6), Logár (2), Hegedűs (6/3), Körtélyesi (11), Pavlovic (13). Csere: Kovács (11/3), Simon (6), Bodó (5), Schéda (5), Pável (1). Edző: Mérész Csaba.

Walke Károly, vezetőedző: Az első két negyedben extra védekezésünkkel megalapoztuk a győzelmünket. Az itt összesen kapott 26 pont magáért beszél. Végig kézben tartottuk a mérkőzést annak ellenére, hogy a magunk által diktált tempóban a végére kicsit elfáradtunk. A megbeszéltek szerint mindenki tette a dolgát, büszke vagyok a csapatomra.

https://www.youtube.com/watch?v=K_-1yRL6TLM

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek