2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Kajak-kenu vb: ezüstérmes a női váltó, hat arannyal zártak a magyarok

Kajak-kenu vb: ezüstérmes a női váltó, hat arannyal zártak a magyarok

A női csapat révén egy ezüstérmet nyertek a magyarok a poznani kajak-kenu világbajnokság vasárnapi zárószámában, a 4×200 m-es váltóban. A küldöttség így összesen 6 arany-, 5 ezüst- és 1 bronzérmet szerzett a lengyelországi viadalon.

A Janics Natasa, Hegyi Zomilla, Vad Ninetta, Paksy Tímea összeállítású női kajakos kvartett előfutamából másodikként jutott a hetes döntőbe, ahol az első 200-on még vezetett, végül azonban nem bírt a németekkel, így másodikként zárta a versenyt. A magyar küldöttség a zárónap sikereinek köszönhetően az éremtáblázat élen végzett, megelőzve Németország és Fehéroroszország csapatát. Az olimpiai számokban 3 arany, 3 ezüst és 1 bronzérem a magyar mérleg.

„Előzetesen tíz érmet, azon belül öt aranyat vártam, végül 12 dobogós hellyel zártunk, ez pontosan annyi, amennyit tavaly, Kanadában nyertünk. Ha a férfi kajak szakág is azt mutatta volna, amit tud, még szebb lehetett volna az összkép. – mondta az MTI-nek Storcz Botond szövetségi kapitány. – Az, hogy hét ötkarikás számban is érmet szereztünk, mindenképpen pozitív visszajelzés két évvel London előtt, Magyarországon valószínűleg mindenki örülne, ha ezt 2012-ben is hozni tudnánk.”

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek