2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Jövőre betiltják az F-csatornát a Forma-1-ben
Jövőre betiltják az F-csatornát a Forma-1-ben

Jövőre betiltják az F-csatornát a Forma-1-ben

Jövőre betiltják az F-csatornát a Forma-1-benMivel a csapatok többsége ellenzi, 2011-től betiltják a Forma-1 idei technikai újítását, az úgynevezett F-csatornát. A találmány lényege, hogy a vázon kialakított kis csatornán áramló levegő a pilótafülkén keresztül a hátsó légterelőhöz jut, így csökkentve az autók légellenállását, aminek köszönhetően 6-8 km/órával nő a végsebesség. Az ötletgazda McLaren istálló arra törekedett, hogy a többi alakulat elfogadja az újítást, ezt azonban csak részben sikerült elérnie. A végső döntés meghozatalában anyagi és biztonsági okok is közrejátszottak. „Le a kalappal a fejlesztők előtt” – mondta az ellenzők táborába tartozó Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.  „Ugyanakkor ijesztő látni, amikor a pilóták a célegyenesben a kezük helyett az ujjhegyükkel próbálják terelgetni a kocsit.”

A vasárnapi Spanyol Nagydíj televíziós közvetítésében többször látható volt, hogy a ferraris Fernando Alonso a kézfejével takarta a levegőbeömlőt, amikor nem kívánta azt használni.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek