2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Jövő szerdán ismét gyepre lépnek a DVTK labdarúgói

Jövő szerdán ismét gyepre lépnek a DVTK labdarúgói

Miután az egészségügyi stáb tagjai letesztelték őket, jövő szerdától a DVTK – eddig egyénileg dolgozó – labdarúgói kiscsoportos edzésekkel folytatják a felkészülést a bajnokság folytatására. A labdarúgók, a stábtagok, a szurkolók és a média munkatársainak egészsége érdekében a foglalkozások zárt kapusak.
Jövő szerdán ismét gyepre lépnek a DVTK labdarúgói

A Magyar Labdarúgó Szövetség március 16-án azonnali hatállyal felfüggesztette a szövetség által szervezett valamennyi versenyprogramot. A döntést követően a DVTK operatív döntéshozó bizottsága úgy határozott, hogy nem edzenek közösen az első csapat játékosai.

– Már maga a koronavírus-járvány miatt történt felfüggesztés is olyan helyzetet idézett elő, amivel senki nem találkozott, és ahogy egyre valószínűbb a folytatás, úgy szembesülünk azzal a ténnyel, hogy korábban soha senki nem járt hasonló cipőben – kezdte Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. – Ezzel együtt fel kell készíteni a csapatot, ami minden szempontból komoly kihívás.

Az MLSZ elnöksége úgy döntött, hogy amennyiben a kormány részben vagy egészben feloldja az érvényben lévő tilalmakat a koronavírus-járvány kapcsán, nevesítetten rendeletben meghatározott feltételek között engedélyezi csapatedzések tartását és sportesemények megrendezését, akkor az UEFA nemzetközi felnőtt nagypályás versenyeire kvalifikáló MLSZ versenysorozatok folytatására a fenti kormányrendelet megjelenésétől számított 20. napot követő első szerdától vagy szombattól (amelyik előbb van), de legkésőbb június 13-tól kerül sor.

– Mi úgy számolunk, hogy már május 23-ától vagy 27-től jöhet a folytatás – folytatta a sportvezető. – Persze a helyzet rendkívül képlékeny, de szeretnénk a lehető legjobban felkészülni a folytatásra, még ha az esetleg egy-két héttel későbbre is tolódik. Eddig tartott az egyéni felkészülés, április 29-én, szerdán a DVTK kiscsoportos foglalkozásokkal folytatja a felkészülést a bajnokság újraindulására. Elsődlegesen szem előtt tartjuk a törvényi előírásokat és az egészségügyi ajánlások betartását. A keret tagjai naponta három időpontban lépnek gyepre, és ott is több csoportban dolgoznak a fertőzésveszély minimalizálása érdekében.

A dr. Szabó Zsolt által vezetett egészségügyi személyzet dolgozik az egészségügyi protokoll megalkotásán, amely szabályozza a labdarúgók és stábtagok számára előírt tennivalókat, viselkedési normákat, az edzések előtt, alatt és után. Már az első foglalkozás előtt is és ezt követően folyamatosan tesztelni és ellenőrizni fogják az összes játékost, és csak a bizonyítottan fertőzésmentes labdarúgók vehetnek részt a gyakorláson.

– A munka a DVTK Stadionban indul, mert az elszigeteltebb, mint a DVTK Edzőközpont. Az autóból kiszállva egyből a pályára tudnak menni a labdarúgók, hiszen tudjuk, a DVTK abból a szempontból egyedi, hogy a szurkolók is látogatják az edzéseket, így elkerülhető a közvetlen kapcsolat közöttük. Ezúton is kérem drukkereket, hogy saját és a játékosok egészsége érdekében ne látogassák az edzéseket, mert amint megnyílnak a lelátók, szükség lesz minden szurkolóra a további eredményes szerepléshez.

A DVTK kapusai Andrusch József vezetésével már egy ideje elkezdték az edzéseket. A mezőnyjátékosok azonban szerdáig egyénileg edzenek.

– A labdarúgók egyénileg elvégezték a szakmai stáb számára előírt feladatokat, ám egészen más típusú munka vár rájuk a gyepen, ezért fontos a fokozatosság. A kezdés előtt megtörténik a teljesítmény-mérés is a DVTK Medical egészségügyi központban, mert hangsúlyozni kell, ha május 23-án vagy 27-én elindul a bajnokság, akkor a valószínűsíthető szerda-szombat ritmusban komoly terhelés vár a játékosokra, és ez nagy sérülésveszélyt rejt magában ennyi labdarúgás nélkül eltöltött napot követően – tette hozzá Benczés Miklós.

Feczkó Tamás vezetőedző korábban többször elmondta, a DVTK háromhetes ciklusokra bontott munkával készül a bajnoki találkozókra, így amíg a koronavírus-járvány miatt hozzávetőlegesen sem volt dátuma az első találkozónak, addig jobbnak látta a kormány ajánlását is legmesszemenőkig betartva egyénileg edzeni.

– Az MLSZ bejelentése alapján legvalószínűbb, május 23-án vagy 27-én elindul a bajnokság. Szerdán elkezdjük az edzéseket, az első néhány napot a ráhangolódásra szánjuk, miközben figyeljük a híreket, és bízunk benne, minél hamarabb kijön a közös edzéseket, mérkőzéseket engedélyező kormányrendelet – nyilatkozta Feczkó Tamás, a DVTK vezetőedzője. – A kormány ajánlását szem előtt tartva és a részleges kijárási tilalmat betartva eddig egyénileg készültek a játékosok, ugyanakkor vártuk az MLSZ bejelentését és a kiscsoportos edzések elindítását, ezért a héten a futás és az erőnléti gyakorlatok mellett labdás feladatokat is kaptak a játékosok. Ennek köszönhetően nem az alapoktól kell kezdeni, de az első három edzés legfontosabb feladata, hogy visszahozzuk a labdás automatizmusokat. Ugyanakkor a labdarúgásban legfontosabb taktikai elemek, valamint a nyomás alatti döntéshozatal gyakorlását nem teszi lehetővé a kiscsoportos edzésforma, ezért is várjuk, hogy minél előbb elkezdhessük a csapatedzéseket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…