2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Jöhet a vonat a Gyermekvasút pályáján

A járványhelyzet miatt már hónapok óta nem jár a budapesti Gyermekvasút, azonban úgynevezett üzemi menetek előfordulhatnak, ezért lehetőleg ne gyalogoljon senki a síneken!

Az elmúlt vasárnap (március 28-án) is többen gyalogoltak a MÁV Széchenyi-hegyi Gyermekvasútjának pályatestén. Mivel sokakban tudatosult már, hogy a kisvasút huzamosabb ideje nem közlekedik és a közeljövőben nem is fog, úgy gondolják, hogy bátran lehet a sínek között gyalogolni. Azonban, ha valaki megnézi, a sínpár fényes, ami azt bizonyítja, hogy napi rendszerességgel akár több műszaki menet is előfordulhat. Vasárnap nem sokkal dél előtt, többen jöttek a pályatesten a Hárs-hegy állomásnál. Néhány perccel később egy MK-45-ös típusú mozdony, egymagában üzemi menetben közlekedett. Ezért kifejezetten veszélyes és ezért tilos a pályatesten és az utasok előtt meg nem nyitott vasútüzemi területen tartózkodni. A Budai-hegyekben az elmúlt időszakban ugrásszerűen megnőtt a kirándulók száma, a séta- és turistautak szinte megteltek, de ez nem ok arra, hogy egész csoportok vagy akár egyének a kisvasút nyomvonalán gyalogoljanak. Különösképpen a Vadaspark, János-hegy és Virágvölgy (Előre) állomások között veszélyes ez a mutatvány, mert több szakaszon nincs hová félreállni, ha mégis jönne egy üzemi menet.

A képen a vasárnap közlekedő üzemi menet látható Hárs-hegy állomásnál.
Kertész Z István/kép: Székely Ildikó

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek