2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Jean Alesi és Giancarlo Fisichella nevével fémjelzett csapat indul a hétvégi gyorsasági versenyen a Pannónia-Ringen

Jean Alesi és Giancarlo Fisichella nevével fémjelzett csapat indul a hétvégi gyorsasági versenyen a Pannónia-Ringen

Le Mans Series versenyeken is induló csapat, az AF Corse egy GT2-es Ferrarival jön el a hétvégi gyorsasági versenyre.

Jean Alesi és Giancarlo Fisichella csapata augusztus utolsó hétvégéjén a Pannónia-Ringre látogat. Az AF Corse két csapattagja Ausztriából érkezik Magyarországra egy GT2-es Ferrarival, hogy elinduljon két gyorsasági versenyen, illetve a két órás megbízhatósági futamon, a Közép-Európa Zóna Endurance Trófeán.

A Formula1 versenyekről ismert profi pilóták a Le Mans Series 1.000 km-es magyarországi futamán indultak a 20-ai hétvégén rendezett megbízhatósági versenyen. Az AF Corse csapat tagjai közül ez alkalommal két Ausztriából érkező versenyző fogja próbára tenni a Pannónia-Ring aszfaltját és a versenytársakat.

Több külföldi csapat is jelezte indulási szándékát a két órás futamon, akik az elmúlt hétvégén hasonló versenyen indultak a Slovakia Ringen (FIA CEZ), továbbá egy másik GT2-es Ferrari, illetve egy Saleen érkezett volna még a Pannónia-Ringre, azonban mindkettőt összetörték a hungaroringi versenyen.

Az Autós Gyorsasági Országos Bajnokság futamainak alkalmából egyre magasabb színvonalú versenyeket láthat a közönség, illetve már külföldi neves csapatok is érdeklődnek a hazai gyorsasági versenyek iránt. A futamok jelentős hányadát Bertalan Zsolt versenyszervező vezényli le, aminek köszönhetően a csapatok kiszolgálása európai színvonalon történik, valamint a közönség is minden alkalommal számíthat valamilyen rendhagyó eseményre, látnivalóra.

Augusztus utolsó hétvégéjén különleges versenyhétvége várható az Ostffyasszonyfán található versenypályán, hiszen a hosszútávú gyorsasági versenyek hazai és külföldi csapatain túl, ott lesz Debreczeni Zita és Pirner Alma a VIP autókban, Oldimereket és Harley Davidsonokat lehet majd testközelből szemlélni, valamint Pirner Alma profi táncosai egy show-val kápráztatják majd el az autóversenyzőket és a közönséget egyaránt

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek