2024. 03. 19. kedd

József, Bánk
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Ismét ismeretlen terepen!

A Ritmus ASE 2 autóval vág neki a 6. Rallye Nova Goriciának. A Mitropa Kupa 3.helyén álló Várkonyi-Makai páros egy R4-es Mitsubishivel, míg a horvát bajnokságba is számító futam miatt a Szilágyi-Váradi páros is egy számára új Mitsubishivel, mégpedig azzal, amit eddig Várkonyiék használtak. Mivel mindkét páros először vág neki ennek a versenynek, fel kell kötni a nacit!


Várkonyi Szabolcs:

Ismét egy számunkra új versenyen indulunk, méghozzá több mint 150 km-en, rengeteg kanyarral, ami nyomokban sem emlékeztet az előző versenyre, a Baranya Kupára, ahol összesen volt annyi kanyar, mint itt mondjuk a 22,5 km-es szakaszon. Bár még nem indultam itt, de már jártam arra. Nemcsak a gyorsaságik élvezetesek, gyönyörű helyeken is megy verseny a hegyekben, pár km-re az olasz határtól. Valahogy itt nem probléma az engedélyek megszerzése, pedig semmivel sem kevésbé „natura 2000” a környék, mint mondjuk a Pilis, sőt! Az autó a Baranyán már megismert R4-es lesz. Bízom benne, hogy szokás szerint hiba nélkül teljesíti, a nem kevés kanyart. Kint azért tesztelünk szerdán, majd elég szoros a program. Szerdán 14.30-tól pályabejárás, elég szoros beosztással, mivel a 6 gyorsból 4 oda-vissza lesz megtartva. 112 autó nevezett, amiből majdnem 30 4WD, közte 13 R5-ös autóval. Szóval nem lesz könnyű a top 5-10 közé férni, ami a cél lenne. Főleg, mert a sok kanyar miatt itt az R5-ösök nagyobb előnyben vannak, mint a magyar pályákon. De az igazi a cél a Mitropában meglévő 3.helyünk megerősítése, mivel valószínűleg ez az utolsó idei Mitropa versenyünk.

Makai Gergely:
Az itthoni verseny utána, most ismét Szlovéniában állunk rajthoz. Szeretnénk tovább erősíteni az összetettbeli harmadik pozíciónkat a Mitropa Cup-ban, az autó marad az R4-es, amivel a Baranya kupán jól szerepeltünk. A nevezési listát nézve, lesz bőven induló, kíváncsian várom, hogy mit tudunk kihozni magunkból.
Támogatóink segítségét köszönjük!
Fotó: Ritmus ASE

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lehűléssel indul a hét
Lehűléssel és élénk széllel indul a jövő hét, visszatérnek az éjszakai fagyok és a csúcshőmérséklet is csak 10 Celsius-fok körül várható a többórás na…