2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Indul a 13. drogmentes Magyarországért Maraton

Indul a 13. drogmentes Magyarországért Maraton

A Drogmentes Magyarországért Maraton futói 2014-es országos rendezvényükre készülnek. A maraton indulása április 19-én szombaton 10 órakor lesz a Liszt Ferenc térről.


Az idei a 13. alkalom, amikor a futók hátrahagyva munkahelyüket és szeretteiket útra kelnek azért, hogy a drogmentes boldog életre hívják fel a figyelmet, és előadásaikon, valamint ismertető füzeteiken keresztül igaz és érthető adatokat adjanak át a drogok kártékony hatásairól.

A 42 napon át tartó maraton első napja a Liszt Ferenc téren kezdődik, ahol az ünnepélyes indulást Antal Timi, és az X-faktor győztes Oláh Gergő előadása színesíti. Az első kilométerek sétával kezdődnek, amihez bátran lehet csatlakozni, majd a sétát lassú futás váltja fel Óbuda-Békásmegyer irányába.

Az elkövetkezendő másfél hónap alatt a csapat számos települést és iskolát meglátogat. Programjaikban rendre szerepelnek színes, zenés fellépések, drogfelvilágosító előadások, a drogmentes életre vonatkozó eskütételek, valamint olyan megmozdulások amelyek során drogfelvilágosító füzeteket osztanak ki. A füzeteket ingyenesen biztosítja a Nemzetközi Szcientológia Egyház, amely évekkel ezelőtt indította útjára a Föld legnagyobb civil szervezésű drogfelvilágosító programját, Az igazság a drogokról mozgalmat.

A mozgalomhoz tartozó Az igazság a drogokról füzetek terjesztése a maraton programjának egyik alappillére, amelynek erősítésében számos üzlet és bolt is részt vesz. A tavalyi évben mintegy 55 ezer füzet talált új olvasóra, és a füzetek terjesztésében 345 üzlet volt aktív. Ez a szám mára 400 fölé emelkedett. Az indulás előtt folyik a füzetek utcai terjesztése is, az önkéntesek legutóbb az Örs Vezér Terén több mint 1000 füzet átadásával adtak lehetőséget arra, hogy mások is megismerjék, illetve továbbadják a felvilágosító füzeteket.

A füzetek és drogfelvilágosító előadások minden évben közelebb juttatják a maraton futóit ahhoz, hogy minél többen legyenek tisztában a kábítószerek pusztító hatásaival, és a legveszélyeztetettebb korosztály; az általános, és középiskolás tanulók is képesek legyenek tisztán látni és elutasítani azokat a szereket, amelyek rabságba taszítják az embert, hiszen „A drogok megfosztanak azoktól az érzésektől és örömöktől, amelyek az élet egyetlen értelmét adják.” (L. Ron Hubbard)

További információért: www.drogmentes.hu


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek