2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Így változhat a szemlélet!

Lassan egész Kazincbarcikát végig lehet bringázni kerékpárúton is. A városban azért folyik most szemléletformáló kampány, hogy mindenki éljen ezzel a nagyszerű lehetőséggel.

Míg szerdán a Mátyás király úti körforgalomnál, addig csütörtökön reggel a Jószerencsét úton várták a Barcika Art Kft. lelkes munkatársai a bringanapok résztvevőit. Az előző napon már jól bevált programelemek – bringareggeli, bringatotó – mellett bevállalós gimnazisták és tanárok egy csoportja több tiszteletkört is tett reggel nyolckor a szomszédos körforgalomban.
S hogy a kerékpáros gerillaakciójuk ne múljon el nyom nélkül, egy közös fotóra is beálltak pózolni a nemrég átköltözött színes városi jelkép, az unikornis mellé.
A bringás nap kétség kívül legédesebb jelenségei a Napsugár Tagóvoda kisovisai voltak, akik zsenge koruk ellenére nagyon ügyesen tekertek két- és négykeréken az óvónénik irányításával.
A szemléletformáló rendezvények megvalósítója a Barcika Art Kft.; együttműködő partnerei a Kazincbarcikai Hegyikerékpáros és Szabadidősport Egyesület, a Debreceni Triál Klub, a városi rendőrkapitányság, a Folytontipró Kerékpárüzlet és a polgárőrség.
Folytatás pénteken reggel a Herbolyai úton, utána délelőtt a Kazinczy Tagiskolában, délután pedig visszatér a program a Mátyás király úti körforgalomnál található parkolóba.
A szervezők mindenkit nagy-nagy szeretettel várnak, a részletes programot megtalálják a www.barcikaart.hu weboldalon.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek