2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Idén is lesz majális a Csanyikban

A szokott helyen, a Csanyikban várja a miskolciakat május 1-jén az MSZP. Lesz műsor, kirakodóvásár, családi program.
Mindezt dr. Varga László országgyűlési képviselő, az MSZP megyei elnöke és dr. Simon Gábor miskolci önkormányzati frakcióvezető, a párt miskolci elnöke jelentette be szerdán.

A miskolciak számára évtizedeken keresztül egyértelmű volt, hogy a majális egyet jelent a Csanyikkal. Közösen ünnepeltek a miskolciak, a miskolci pártok a népszerű kirándulóhelyen, egészen addig, amíg a fideszes városvezetés úgy nem döntött, hogy elköltözteti a megszokott helyszínről a rendezvényt. Az MSZP viszont ragaszkodik a Csanyikhoz, mint ahogyan ragaszkodnak ahhoz a miskolciak is: 2012 óta a párt május 1-jei csanyiki rendezvényeire minden évben több ezren látogattak ki.

Varga a szerdai sajtótájékoztatón hangsúlyozta: különösen most aktuális a munkásmozgalmi ünnep, hiszen a kormány folyamatosan nyirbálja a munkavállalók jogait. Gyakorlatilag elvették az emberektől a sztrájkjogot, s a Munka törvénykönyvét is úgy írták át, hogy az ma már inkább a munkaadónak, s nem a dolgozónak kedvez. „Ha nem vagyunk résen, bevezetik még a rabszolgamunka törvényt is. Szerencsére a javaslatot visszavonták, elsősorban azért, mert a szocialista politikusok, a szakszervezetek folyamatosan bírálták tervezetet” – jelentette ki Miskolc országgyűlési képviselője.

simon gabor varga laszlo 2017 0426Simon rámutatott, hogy május 1-je világszerte a munkásmozgalom napja, vagyis a majális nem polgári piknik lilaruhás nővel, ahogyan azt a jelenlegi városvezetés értelmezi. Miközben a jelenlegi hatalom oligarchahatalom, addig az MSZP számára a bérből és fizetésből élők, illetve azok képviselete a legfontosabb, akik egy végigdolgozott élet után nyugdíjas napjaikat töltik. A szocialisták tesznek azért, hogy ők és családjaik méltó körülmények között, a szokásos helyszínen ünnepelhessenek. Ezért szervezik meg idén is a csanyiki majálist.

Az MSZP a hagyományokhoz híven május 1-jén most is sátorral, vásározókkal, szabadidős családi programokkal várja a miskolciakat – bíznak abban, hogy minden korosztály megtalálja majd a magának megfelelő, őt érdeklő eseményt, műsort.
Forrás:eszon.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…