2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Hivatalosan is átadták az újjáépült lelátót
Hivatalosan is átadták az újjáépült lelátót

Hivatalosan is átadták az újjáépült lelátót

Hivatalosan is átadták az újjáépült lelátótA szombati DVTK-mérkőzést megelőzően, ahol több mint háromezren szurkolhattak immár a frissen elkészült stadionrészen, egy kis ünnepséget is tartottak, ahol a beruházó városi önkormányzat és az esemény vendégei ünnepelték meg az avatást.

Nagyobb részben állami pénzből, kisebbrészt a miskolci helyhatóság költségvetéséből valósulhatott meg a több százmilliós építés, amely egy több éve tartó és alighanem folytatódó felújítási-fejlesztési programsorozat része. A mostani állomás – amint azt a dvtk.eu beszámolója is felidézi – az úgynevezett napos oldali szektorok átalakítása volt, ami a tavaly nyár eleji bontással kezdődött, amikor eltűnt a régi betonbástyák közül hat, és most ért véget, amikor felavathatták a helyére került korszerű, fedett, műanyagszékes lelátót.

A „DVTK 1910” feliratot kiadó piros-fehér mintázatot kiadó objektum előtt, a pálya szélén Káli Sándor polgármester leplezte le a projektre emlékeztető táblát, Oláh Ferenc labdarúgó-legenda és Nagy Béla DVTK-vezető társaságában. Ezt követően a félszázas vendégsereg – amelynek tagja volt többek között Buzánszky Jenő egykori Aranycsapat-játékos, néhányan a későbbi diósgyőri „Aranycsapatból” is, utóbbi edzője, Szabó Géza, valamint Dobó Zoltán örökös gólkirály és még sokan mások, támogatók, politikusok, újságírók – a stadion főépületében tartott állófogadás keretében ünnepelte a jeles eseményt.

Hivatalosan is átadták az újjáépült lelátót

Hivatalosan is átadták az újjáépült lelátót

Buzánszky Jenő díszvendég, Káli Sándorral (jobbra), illetve Oláh Ferencékkel

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek