2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Hétvégén huszadszor űzik ,,Bonifácot”

Hétvégén huszadszor űzik ,,Bonifácot”

A Bosch-Szarvasűzők 2010 Egyetemi-főiskolai Váltófutó-verseny idén április 10-én, szombaton már huszadik alkalommal várja Egerbe, a Bükk-hegységbe és Miskolcra az ország minden részéből érkező csapatok, mintegy 1500 tagját.

Az összesen 75 km-es távot ezúttal is 12 szakaszra (4 leány, 8 fiú) osztották a rendezést magukra vállalók, azaz a Miskolci Egyetem Diáksportkörének, a Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar,  Sportlétesítmények és Testnevelési Tanszékének, és az Eszterházy  Károly Főiskola Testnevelési és Sporttudományi Intézetének tagjai, munkatársai.

A  miskolci csapatok április 8-án, csütörtökön 18:00-20:00-ig a Diáksportkör irodájában (Miskolci Egyetem, A/1 mfsz 5.sz) regisztrálhatnak, míg Egerben, a Kossuth Zsuzsa Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium (címe: Eger, Bem tábornok utca 3.) tornatermében és éttermében  április 9-én pénteken, 17:00-24:00 óra között lehet jelentkezni. A regisztráció során – újdonságként –  minden csapat kap 5 db chipet, amit majd a tömegrajttal induló futóknak (az 1., 5., 8., 11. és 12. szakasz futói) kell kiosztani. A kapott chipeket a távok teljesítése során bokára rögzítve, kötelezően viselni kell, valamint a váltás során ez szolgál „váltóbotként” , a korábbi években használt váltómellény helyett.

Dobó tértől az egyetemig

A ,,Bonifác” névre keresztelt szarvas ,,űzésének”  rajtja 10.30-kor lesz Egerben, a  Dobó téren. Innen a váltásokat követően a negyedik futó már a Bükki Nemzeti Park részét képező Szilvásváradra érkezik, majd onnan – szintén több etapot követően – Nagymezőn találkozhatnak a váltó tagjai. Jávorkút és Lillafüred érintésével a Királyasztal jelenti majd a következő részcélt. Az utolsó leány és fiú a Népkert mellől kezdi meg a befutószakaszt, hogy ennek teljesítése után megérkezzenek a Miskolci Egyetem sportpályáján kijelölt célba.

A jubiláló ,,Szarvasűzők” idén is a 21. Bécs – Pozsony – Budapest Szupermaraton hivatalos előversenye.

Ők is támogatják

A viadal fővédnökségét Varga Zoltán önkormányzati miniszter vállalta el. Prof. dr. Besenyei Lajos Rector emeritus, a Felnőttképzési Regionális Központ vezetője, dr. Hédi Csaba, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség főtitkára, dr. Hauser Zoltán, az egri Eszterházy Károly Főiskola rektora, dr. Manherz Károly, az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakállamtitkára, prof. dr. Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora, Habis László, Eger polgármestere és Káli Sándor, Miskolc polgármestere a rangos esemény védnökségét vállalta el.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…