2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Hetedik októberi győzelem, első hely a táblázaton

Hetedik októberi győzelem, első hely a táblázaton

A vasárnapi, kicsit harcosra sikeredett újpesti győzelem után a Miskolci Jegesmedvék ismét hazai közönség előtt léptek jégre kedden este a Steaua Rangers ellen. A biztos győzelem után a Macik átvették a MOL Liga vezetését, ám a második helyezett Csíkszereda kevesebb játszott mérkőzése miatt lépéselőnyben van a Jegesmedvékkel szemben.



A mérkőzés első komoly helyzetét a 8. percben Bonar hagyta ki. A kanadai csatár remek korongot  kapott Salugatól, megpróbálta elhúzni a bukaresti kapus mellett és úgy lőni, ám a pakk elakadt a mamutban. A 10. percben azonban emberhátrányban megszerezte a vezetést a Miskolc. Korongot szereztek a Macik, egy gyors kontra végén Saluga szolgálta ki a kapu elé egy japán gyorsvasút pontosságával érkező Chmelot, aki szép mozdulattal helyezett a jobb sarokba (1-0). A 14. percben megduplázta góljai számát a hazai csapat, ám a bíró – a román játékosok reklamálásra, miszerint Irimia a jégen fekszik – nem adta meg a gólt, és kiállította Dubeket. Ebből az előnyből egyenlített a Steaua: Timaru közép-távoli lövése talált utat Gyenes kapujába (1-1).

A második harmadban gyorsan visszavette a vezetést a hazai csapat. Szilágyi lövését látszólag védte Catrinoi, de végül nem tudta megfogni, magához szorítani és a jégre hulló korongot a leggyorsabban ébredő Fodor emelte közvetlen közelről a kapuba (2-1). A 8. percben Gyenes fogta Poznik nagy lövését, és ugyanez játszódott le egy perc múlva. A 11. percben egy gyönyörű összjáték után szereztek újabb gólt a Jegesmedvék. A kapu mögül, Jarabektől érkező korongot Bonar a háta mögé, fonákkal passzolta a másik kapuvasnál ólálkodó Dubekhez, akinek már csak az üresen hívogató hálóba kellett továbbítani azt (3-1). A 16. percben Gyenes fellökték a kapuban, a védők persze megvédték, amiből nagy verekedés alakult ki. Az eredmény egy páros kiállítás lett. A miskolciak ekkor már nagy fölényben játszottak, sorra dolgozták ki és hagyták ki helyzeteiket. Nyolc másodperccel a harmad vége előtt Sijka és Saluga szemet gyönyörködtető, tankönyvbe illő passzjátéka után Fodor lőtt a teljesen kiszolgáltatott Catrinoi kapujába (4-1).

A harmadik harmad ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt. A hazaiak fölényét a bukarestiek csak néhány kósza ellentámadással tudták enyhíteni. A 8. percben Bonar szolgálta ki a Salugát, aki már el is húzta a kapus mellett a korongot, de végül pár centit tévedett. Alig telt el egy perc, amikor a kapu előtt egyedül hagyott Dubek lőtt a kapuba Catrinoi lábai között (5-1). A 11. percben jó néhány kihagyott helyzet után végre Saluga is megtalálta az utat: két védővel a nyakán is mattolta Catrinoit (6-1), akit ezután le is cserélt Alexe Nelu vezetőedző. A 13. percben emberhátrányban is felálltak a vendégek kapuja előtt a Macik, és kis híján gólt is lőttek. Fél perc múlva – még előnyben – szépítettek a vendégek, Georgescu lövése vágódott Gyenes kapujába(6-2). A bedobásból a tizenhét éves Ritó lépett ki egyedül, és ügyesen elcsúsztatta a korongot Kari mellett, így meglőtte idei első bajnoki gólját (7-2).

Összességében a Jegesmedvék végig fölényben játszottak, így teljesen megérdemelten szerezték meg az értékes győzelmet., melynek köszönhetően első helyen várják a MOL Liga folytatását.

Jegyzőkönyv
Miskolci Jegesmedvék – Steaua Rangers
7-2 (1-1, 3-0, 3-1)
Miskolci jégcsarnok, 600 néző
V: Ifj. Sós, Pálkövi, Kovács
Gól: Chmelo, Fodor (2), Dubek (2), Saluga, Ritó,  ill., Timaru, Georgescu.
Kiállítás: 14 perc illetve 20 perc (+ 10 perc fegyelmi Georgescu, + 10 perc fegyelmi és +20 végleges Poznik)   
MJJSE: Gyenes – Popovics, Túróczy, Budai, Chmelo, Szilágyi, Saluga, Ritó, Jarabek, Láda P., Dubek, Urbán, Fodor, Mokrai, Bonar, Miskolczi, Lindgren, Orosz, Rafaj, Sijka, Budai K. (k). Edző: Greg Lindqvist.  
Steaua Rangers: Catrinoi – Berdila, Brincko, Persson, Irimia, Nicolescu, Kostandi, Mastaleriu, Timaru, Munteanu, Pascaru, Butochnov, Georgescu, Lusneac, Poznik, Stefan, Kari (k). Edző: Alexe Nelu.

Vezetőedzők nyilatkozatai:
Greg Lindqvist: – Hosszú sorozatban vagyunk, a csapatot mentálisan kicsit fáradtnak éreztem, emiatt a játékosok nem mindig választottak jó megoldásokat. Ám mégis lőttünk gyönyörű gólokat, és biztos vagyok benne, hogy a szurkolóink elégedettek voltak, különösen, hogy vezetjük a bajnoki tabellát. Pénteken azonban egy egészen más mérkőzés vár ránk a Volán ellen, most már arra készülünk.
Alexe Nelu: – Nagyon jó csapattal találkoztunk ma, amely meg akarja nyerni a MOL Ligát. Nálunk néhány fiatal játékosnak még tapasztalatot kell gyűjtenie.

Forrás: MJJSE
Fotó: Stiber Judit (A kép illusztráció)

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…