2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Hegyikerékpáros-fieszta Bükkszentkereszten

Hegyikerékpáros-fieszta Bükkszentkereszten

A hegyikerékpáros (MTB) diákolimpia területi döntőjét május 15-én, pénteken rendezik meg Bükkszentkereszten, Lapka-sportpályán.

Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye tanulói ezen a versenyen harcolhatják ki az indulási jogot az idei országos döntőre. A Magyar Kerékpársportok Szövetsége tagegyesülete, a Kis-Galya Közhasznú Sportegyesület, valamint a Bükki Szlovák Nemzetiségű Általános Iskola által megrendezendő verseny a Nemzeti Tehetség Program NTP-SV-14 számú pályázatából valósul meg.

Kétszer kell bizonyítani
A 8-18 év közötti leányok és fiúk  egyéni kombinált mountain bike versenyen ( ügyességi és olimpiai krossz-XCO) mérhetik össze tudásukat. Először egy 5 akadályból (egyenes hajtás, kerekek átemelése akadály felett, hajtás elengedett kormánnyal, kulacs áthelyezés, szlalom-bóják között ) álló ügyességi pályát kell teljesíteni. Az ügyességi pályán a versenyzőket versenybíró kíséri és pontozza. Minden hibapont késedelmet jelent az olimpiai krossz körverseny rajtjánál. Az XCO versenyszám rajtja hendikep rendszer szerint, az ügyességi pályán szerzett hibapontok alapján, késleltetett rajtoltatással történik. A verseny győztese kategóriánként az lesz, aki az olimpiai krossz körverseny megadott távját a legrövidebb idő alatt teljesíti. Mind az ügyességi, mind a körverseny futamain fejvédő használata kötelező!
Korcsoportonként és nemenként az 1-3. helyezettek érem és tárgyjutalom, az 1-6. helyezettek oklevéldíjazásban részesülnek. Minden résztvevő eredményhirdetés előtt, ebédet kap a sportpályán.
Az eredményhirdetés után, a helyszínen nyilatkozni kell a kategóriánkénti 1-3. helyezetteknek, azaz a továbbjutott versenyzőknek arról, hogy vállalják-e az országos döntőben való részvételt.

További információ: Sikter Zsuzsanna, email: kisgalya@gmail.com, telefon: 30/206-3602.
Fotó: Idén is látványos küzdelmekre számíthatunk a Lapka-sportpálya környékén.
(Fotó: Orliczki Attila)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek