2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Három távot kínál a III. Diósgyőri-vár Trail

Három távot kínál a III. Diósgyőri-vár Trail

A július 21-én megrendezendő III. Diósgyőri-vár Trail folytatása annak a tavaly elkezdett, idén újra elindított sorozatnak, melyen keresztül a szervezők a megyeszékhely nevezetességeit egy-egy  futóverseny keretében is szeretnék megmutatni az érdeklődőknek.

A rendező Marathon Club és partnere, a Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány ezúttal is három távot kínál a terepfutás kedvelőinek. A Joyson Félmaratont választókra 19,407 km, a Nomád Kismaratonra nevezőkre pedig 8,021 km teljesítése vár. A Katona Ferenc önkormányzati képviselő által irányított szervező bizottság tagjai ezúttal is gondoltak a legkisebbekre, akik 1,4 km-t teljesíthetnek majd a Diósgyőri-vár körül.

A részleteket, pálya-leírást, fotókat is tartalmazó www.maratonclubmiskolc.hu oldalon július 14-én, vasárnap, 12.00-ig van lehetőség a kedvezményes előnevezésre. Nevezni persze a verseny napján, a helyszínen is lehet majd.

A versenyközpontot a Diósgyőri-várban jelölik ki a szervezők, akik munkáját Novák Irén, a létesítményt működtető Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője és kollégái is segítik. A helyszín biztosításán túl azzal is, hogy a résztvevők kedvezményesen megtekinthetik Nagy Lajos királyunk egykori rezidenciáját.

A III. Diósgyőri-vár Trail 3. állomása a 2018 sikeres szezon után idén is útjára indított „Miskolc-Joyson Félmaraton TOUR” elnevezésű futóverseny-sorozatnak. A széria egyediségét az adja, hogy az erőpróbákat kiemelt helyszíneken, illetve csodaszép természeti környezetben, egy kivétellel Miskolc turisztikailag és idegenforgalmilag frekventált helyszínein hívják életre. Az összetett értékeléséhez „mindössze” arra van szükség, hogy a sorozat hét versenyén legalább hat félmaratont jegyezzenek a futók.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…