2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Három nemzet, három viadalán hangolódtak

Három nemzet, három viadalán hangolódtak

Németországban, Olaszországban és Budapesten versenyeztek az elmúlt hétvégén a Tiszaújvárosi Triatlon Klub sportolói, akik jól haladnak az előttük álló idei nagy feladatokra való felkészülésben.



A Forst városában megrendezett sprint távú Német Junior Kupán, egyben Eb-válogatón az ifjúságiakat és juniorokat külön mezőnyben versenyeztették. A fiatalabbaknál a nyári, tiszaújvárosi korosztályos kontinens viadalra készülő Putnóczki Dorka ezüstérmet, Lehmann Csongor pedig bronzérmet érdemelt ki. Az idősebbeknél Lehmann Bence a hetedik helyen zárt, ami szintén biztató a hazai környezetben rendezendő ETU Triatlon Junior Európa-kupa távlatában.

Hankó Dávid olasz honban, a Rimini Challenge elnevezésű, a műfaj nagyjai közül jónéhányat (Giulino Molinari, Filip Ospaly) felvonultató középtávú viadalon állt rajthoz. Az 1900 méteres úszás után a két szökevényt üldöző boly tagjaként kezdhette meg a 90 km-es kerékpározást, melynek végén a 19. pozíciót foglalta el. A 20 km-es futást Dávid hiába teljesítette a leggyorsabban, feljebb zárkózni ezúttal sajnos nem tudott, a 19. helyen fejezte be a versenyt. Hankó Dávid következő nagy erőpróbája a június 5-én, Keszthelyen megrendezendő középtávú országos bajnokság, ahová címvédőként érkezhet.

Orosz Gergő, akinek kerékpáros licencét a Ferencvárosi SZSE jegyzi, május 7-én, Budapesten, a Millenáris Sporttelepen állt rajthoz az idei első pályaviadalon, ahol háromfordulós omnium verseny várt a résztvevőkre.  A scratch, az egykörös repülőrajtos időfutam és a pontverseny teljesítését követően a helyezéseket az összetett pontrangsor alapján hirdették ki. A mindössze 17 esztendős Gergő remek taktivál – alaposan meglepve a tőle jóval rutinosabb és neves versenyzőket is –  megnyerte a scratch-számot, összetetteben pedig a nagyon előkelő második helyen végzett. A kiváló teljesítménynek betudhatóan a fiatal tehetség meghívást kapott a magyar pálya-kerékpáros válogatottba, melynek tagjaként ott lehet júniusban a nagy hagyományokkal rendelkező  Brno-i kétnapos nemzetközi erőpróbán.

Fotó:A triatlonos Orosz Gergőt meghívták a pálya-kerékpáros válogatottba.(Fotó: Magánarchívum

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek