2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Hárman vizsgáztak jelesre Budapesten

Legjobb magyarként a nagyon előkelő negyedik helyen fejezte be augusztus 22-én az IRONMAN 70.3 Budapest elnevezésű nemzetközi triatlonverseny elit férfi futamát a tiszaújvárosi Hankó Dávid, akinek klubtársa, Szűcs Rajmund a 40-44 éves korcsoportban elért bronzérmével indulási jogot szerzett a jövő évi ausztráliai világbajnokságra.

A nemzetközi mezőnyben 1360 egyéni induló és 68 váltó tette próbára felkészültségét az 1,9 km úszásból, 90 km kerékpározásból és 21,1 km futásból álló versenyen, melyet augusztus 22-én, szombaton rendeztek meg a fővárosban. A versenyközpontot a Kopaszi-gátnál, az úszás helyszínét is magába foglaló Lágymányosi-öbölben jelölték ki. A kerékpáros és futópálya érintette egyebek mellett a Lánc-hidat és a Budai-várat is.
Az elit kategóriában a férfiaknál az új-zélandiak világbajnoka, Terenzo Bozzone győzelmével ért véget az erőpróba. Hankó Dávid, a TVK-Mali Triatlon Klub kiválósága – 2014-es hatodik helyét felülmúlva – legjobb magyarként negyedikként zárt. A hölgyeknél az ír Eimear Mullan aratott magabiztos sikert.
–    Szerettem volna javítani a tavalyi eredményemen, ami időben és helyezésben is sikerült – fogalmazott célba érkezése után Hankó Dávid. – Az úszáson nem történt semmi rendkívüli, a kerékpár elején sokáig szinte légüres térben haladtam, de aztán sikerült egy ideális tempót felvennem. A futáson próbáltam beosztani a megmaradt energiáimat, mert éreztem, hogy folyamatosan fáradok. Közel voltam a bronzéremhez, de nem bánkódom, örülök a negyedik helynek!
Indulhat a vb-n
A TVK-Mali TK sportolói közül az age-group (amatőr) kategória 40-44 éves korcsoportjában érdekelt Szűcs Rajmund remek versenyzéssel – szintén legjobb magyarként – bronzérmet érdemelt ki. Mivel az IRONMAN 70.3 Budapest szervezői az esti eredményhirdetésen 35 korosztályos dobogós sportoló számára indulási jogot biztosítottak a 2016-os, ausztráliai világbajnokságon való indulásra, Rajmund is készülhet a Gold Coast-on megrendezendő erőpróbára.
Az első középtáv kipipálva
A tiszaújvárosi klub harmadik képviselője, Márkus Balázs, a TVK Triatlon Nagyhét Szervező Bizottságának társelnöke élete első középtávú triatlon versenyére vállalkozott.  A teljesítéssel Balázs a Sydney-i olimpiai indulásra esélyes, 1998-ban tragikus közlekedési balesetben elhunyt triatlonos bátyja, Gábor emléke előtt tisztelgett, aki augusztus elején lett volna 40 éves. A nyolc hónapos, szisztematikus felkészülés, a kitartó szorgalmas munka meghozta gyümölcsét, hiszen a családtagjai, barátai által a helyszínen biztatott  35 éves amatőr sportoló igazán jó idővel, alig több, mint 5 óra alatt érkezett célba.

Eredmények
Elit férfiak (27 induló): 1. Terenzo Bozzone (új-zélandi) 3:46:56 óra,  2. Alberto Casadei (olasz) 3:52:16, 3. Matt Trautman (dél-afrikai) 3:53:44, 4.  Hankó Dávid (TVK-Mali TK) 3:55:23
Age-group, 40-44 éves kcs., férfiak (233 induló): 1. Matthias Buxhofer (osztrák) 4:08:56, 2. Alois Innerhofer (osztrák) 4:19:26, 3. Szűcs Rajmund (TVK-Mali TK) 4:21:16. 35-39 éves kcs., férfiak (289 induló): 87. Balázs Márkus (TVK-Mali TK) 5:10:19.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…