2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Hankó Gábor is a Top10-ben!

Remekül helytálltak triatlonosaink a szingapúri I. Ifjúsági Olimpián. Augusztus 15-én, vasárnap Dudás Eszter (Uniqa-Újbuda TC) legjobb európaiként a nagyon előkelő ötödik helyen érkezett célba.  Egy nappal később Hankó Gábor (TVK-Mali TK) szintén remek versenyzéssel verekedte be magát a Top10-be, kilencedik lett. A 750 méter úszásból, 20 km kerékpározásból és 5 km futásból álló viadal rajtjához a nehéz kvalifikációs sorozat után  ,,állva maradt”  32-32 sportolót szólították oda.

Hankó  Gábor a 750 méteres úszás végén a 22. helyen tanyázott, de az erősségének számító kerékpározás során alaposan sikerült felzárkóznia, hiszen gyors öltözködés után a 11. helyen tette le bringáját a depóban. A futás közben – miután a váltásnál szintén megelőzte egy vetélytársát,   tovább araszolt előre a tiszaújvárosi Eötvös Gimnázium tanulója és meg sem állt a legjobb tízig, a nagyon előkelő kilencedik pozícióban zárt. Gábor ötödik legjobb európaiként olyan triatlon nagyhatalomnak számító, olimpiai-, világ- és Európa-bajnokok egész sorával büszkélkedő nemzetek sportolóit előzte meg, mint Ausztrália, Spanyolország, Olaszország, Franciaország, Kanada, vagy éppen Németország. Az sem mellékes, hogy az úszástól kicsit tartó, de futásában nagyon bízó tehetség a legfiatalabb volt az 1992-1993-ban született résztvevők között, lévén, hogy 1993. december 25-én látta meg a napvilágot.

Dudás Eszter és nyolc társa a kerékpározás közben felzárkózott az úszás után meglépett élen állókhoz, így közel húszan együtt kezdhették el a befejező számot. A futás közben sokáig hetedik magyar lánynak remek hajrájával a célig két pozíciót sikerült javítania, ötödik helye kiemelkedő teljesítmény, annál is inkább, mert az európaiak közül senki sem tudta megelőzni, legyőzni őt!

Az eddig kiválóan szereplő triatlonosaink augusztus 18-án, szerdán, az egyéni eredmények alapján kijelölt, 2-2 leány és fiú által alkotott váltók versenyében is érdekeltek. Dudás Eszter az Európa I., míg Hankó Gábor az Európa III. váltóban bizonyíthat ismét.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek