2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Hajdúszoboszlón zárult az idei Coop Rally programja

Hajdúszoboszlón zárult az idei Coop Rally programja

Az idén 16. alkalommal megrendezett program Kelet-Magyarországot járta körbe

Hajdúszoboszló, 2022. szeptember 8. – A Coca-Cola HBC Magyarország Kft. csapata nyerte a 16. alkalommal megrendezett Coop Rally-t, amelynek záró díjátadójára csütörtökön este került sor Hajdúszoboszlón. A minőségi, magyar élelmiszer-előállítást és termékeket népszerűsítő szakmai program keretében idén a mezőny Magyarország keleti felén látogatott meg hat meghatározó élelmiszeripari gyártó- és forgalmazó céget, valamint két COOP tagvállalatot. A szakmai program rávilágított: kihívásokkal teli időszak vár a hazai gazdasági szereplőkre, így a kiskereskedelemben és a gyártó szektorban működő vállalatok számára is, ezért különösképpen felértékelődik az együttműködés és összefogás szerepe.

A 16. alkalommal megrendezett Coop Rallyt Coca-Cola HBC Magyarország Kft. csapata nyerte, míg az Agrárminisztérium különdíját a Master Good Kft. csapata kapta meg. A szakmai program alkalmával Kelet-Magyarországon négy megyében (Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg) nyolc állomást látogatott meg az üzletlánc tagvállalataiból és a cégcsoport beszállító partnereiből álló mezőny. A versenyen kétszázötvenen vettek részt, akik hazai élelmiszeripari, kiskereskedelmi, szolgáltató és médiacégeket képviseltek. A résztvevők a hazai élelmiszer-kereskedelmi piacon évi mintegy 2200 milliárd forintot kitevő termékértékesítést, és a COOP Csoporttal együtt több mint 30 ezer munkavállalót képviselnek.

A mára már hagyományossá vált rendezvényen élelmiszer-feldolgozó cégeket mutatnak be a résztvevőknek azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a hagyományokra épülő innovatív hazai élelmiszer-előállítás értékeire, és a magyar termékek vásárlásának fontosságára. Az idei Coop Rally során a résztvevők két húsüzemet, egy tejüzemet, egy ásványvíz- és üdítőitalgyártó üzemet, egy pékséget és egy borászatot, valamint két COOP üzletet kerestek fel.

Az idei program recski állomásán mutatta be a cégcsoport az újonnan létrehozott, magasabb színvonalat képviselő Szuper Plusz boltkategóriát. Jelenleg 42 ilyen üzlet működik országszerte, ezek kialakításánál a szélesebb választék mellett a gyors, kényelmes bevásárlást lehetővé tevő innovációk és a környezettudatos technológia is fontos szerepet kapott. Dédestapolcsányban pedig egy, a Magyar Falu Program keretében megújított üzletet tekinthettek meg a résztvevők. „Országos szinten 461, kétezer fősnél kisebb településen összesen 9,1 milliárd forint támogatással valósulnak meg a fejlesztések” – emelte ki az elnök.

Az eseményre – ahogy minden évben – az Agrárminisztérium támogatásával került sor, Dr. Nagy István tárcavezető pedig a hagyományoknak megfelelően vállalta a rendezvény fővédnöki szerepét. A kétnapos versenyen részt vett a szaktárca élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára, Nobilis Márton, aki a zárórendezvényen kiemelte: nagyon fontos felhívni a magyar vásárlók figyelmét, hogy a kiváló minőségű magyar élelmiszereket fogyasszák. „Ebben a Coop többek között a Rally megszervezésével élen jár” – jegyezte meg. „A kormány stratégiai ágazatnak tekinti az élelmiszeripart, hiszen jelenleg ez a szektor az egyik a legfontosabb iparág, amelynek biztonságos működésének fontosságára a Covid- és energiaválság, a háború következményei, valamint az aszályt követő károk is felhívták a figyelmet” – tette hozzá.

A Co-op Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke, Pekó László elmondta: a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben, kihívásokkal teli időszakban felértékelődik az együttműködés, a közös ügyeink iránti összefogás, így a Coop kitartott amellett, hogy megrendezi a rally-t. „Bár a Covidot legyőztük, azonban kitört a háború, jelentősen megnövekedtek az energiaárak, valamint az aszály is sújtotta az agráriumot, aminek hatását mindannyian érezzük” – mondta az elnök.

Az utóbbi időszakban jelentősen megnövekedett energiaárakról szólva elmondta: az üzletek működtetéséhez – például a hűtők, mélyhűtők, sütők üzemeltetéséhez – szükséges energia költségeit nagyon nehéz kigazdálkodni. „Azt látom, ki vagyunk szolgáltatva, igen nagy kihívást okoz számunkra az energiaárak utóbbi időszakban megtapasztalt erőteljes emelkedése, és rég nem látott bizonytalanság jellemzi a jövőt e tekintetben.” – tette hozzá, majd folytatta: „a magunk részéről mindent megteszünk a helyzet kezelése érdekében, így folytatjuk energiahatékonysági beruházásainkat. Többek között az idei év végére több mint 400 egységünkön működik majd napelemrendszer.”

A MOB színeiben, a szervezet vezető mellett – Gyulay Zsolt elnök és Fábián László főtitkár – ezúttal is részt vettek olimpikon sportolók, köztük Szabó Gabriella háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, Berki Krisztán, olimpiai bajnok tornász és Marcz Tamás, olimpiai bajnok vízilabdázó.

Az igazgatóság elnöke köszönetet mondott a Coop Rally résztvevőinek, a szervezőknek, valamint a média képviselőinek, amiért a maguk eszközeivel támogatják a szakmai program célkitűzéseit, és népszerűsítik a magyar termékeket.

A Coop Rallyt a COOP üzletlánc 2006-ban rendezte meg első alkalommal. A teljes egészében magyar tulajdonú kereskedelmi lánc rendezvénysorozata több ízben is kiérdemelte az Érték és Minőség Nagydíjat. A rally az idei programjaival immáron 135 hazánkban működő vállalkozást mutatott be, és szinte a teljes FMCG szektor támogatását tudhatja maga mögött.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…