2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Győzelem a Mecsek Ralin

Interjú Fazekas András csapatvezetővel a hétvégi sikeres Mecsek Rali után.

Kertész Krisztián – Velezdi Eszter
Opel Astra OPC – FA-ZE Tyre Repair Kft.
52. Mecsek Rallye
Pénteken a gépátvétel után, a Pécs Pláza parkolójában kialakított pályán kezdődött a versenyzőid számára az 52. Mecsek rally a prológgal. Miként sikerült nekik ez? Volt kézifék húzogatás?
– Ez a prológ volt a bemelegítés. Szeretjük az ilyeneket, sok nézőt vonz, itt van lehetőségünk kicsit látványosan menni, mert ez leginkább Nekik, értük van.

Másnap, szombaton nyolc gyorsot kellett teljesíteni. Az első három gyorson végig „óvatos versenyzést” mutattak be Eszterék. Megbeszéltetek valami taktikát a verseny előtt, például azt, hogy nem az első gyorson fogják megnyerni a versenyt?
– Igen, ez egy hosszú verseny volt, így a taktikánk nem lehetett más, mint az, hogy célba érjünk, hiszen a bajnoki reményeink életben tartása miatt erre volt szükség.

Ahogy láttam, a maradék öt gyorsból ötöt meg is nyertetek. Ennyire ráéreztek Krisztiánék a versenyzés ízére?
– Valószínű, hisz az első 3 pálya számunkra ismeretlen volt és a tréningen sem lehetett agyon járni őket. Azt gondolom, mindenképp ez volt az okos taktika.

Szombaton annyi előnyt autóztak ki Krisztiánék, hogy a vasárnapra maradt négy gyorsot visszafogva versenyezték végig. Ez csapatutasítás volt?
–  Délután belendültek és a jó kis első napi hajrával tetemes előnyre tettek szert, ezért a másnap könnyűnek ígérkezett. A prioritás az volt,hogy célba érjünk, ha lehet akkor a BMW-s kategóriatársunk előtt, az autóra vigyázva, ugyanakkor a kicsit visszafogott tempónkkal is megtartani az első helyet.

Mint tudjuk Krisztián korábban már tiszteletét tette a jobb1-ben is a Mecsek Ralin. Az akkor szerzett tapasztalatokat most a bal1-ben is kamatoztatta. Miként értékeled a versenyüket, mint csapatvezető?
– Azt gondolom, a Versenyzőim fejében is minden rendben van és nem csak a képességeik terén bizonyítottak ezzel a sikerrel. A célunk most már nem is lehet más, mint a bajnoki cím megszerzése.
Köszönjük Partnereink segítségét!

– Hajósi Miklós –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek