2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Győzelem a Kazár Rallye-n

Tim Gábor, a 2016-os szezon Skoda Octavia Cup bajnoka a tél folyamán hiába próbált a pályaversenyzés világában maradni, nem rendelkezett a megfelelő háttérrel, hogy tovább folytassa túraautós álmait. Emiatt úgy döntött, hogy a saját maga által épített Nissan Sunny GTi rallye autójával fog idén rajthoz állni több MARB futamon.

Timár Tamás navigátorral az oldalán a Kazár Rallye volt idén az első ilyen megmérettetés, és sikerrel vette az akadályt. Gábor ugyan az első szakaszon sárga zászlót kapott egy baleset miatt, és jelentős hátrányba került, fokozatosan zárkózott fel az élmezőnyhöz.

Az összesen hat szakaszon háromszor is összetett harmadik időt autózott, és magabiztosan nyerte a 2000cc-es kategóriát, és 0,7mp-el maradt le az összetett 3. helyről. Mivel ez volt a MARB 2017-es kiírásának az első versenye, így kategóriájában vezeti a bajnokságot, és összetettbeli tabellán a 4. helyen áll.

„Az első szakaszon nagyon csúszkáltunk, és a sárga zászlónál sok időt bennhagytunk, de nincs mit tenni, ott lassítani kellett. A harmadik gyorson fogtunk egy szalagkorlátot, elégé odavertük az elejét, de ezen kívül nem volt más gondunk, az autó jól működött. Pici tempó még hiányzik, valószínűleg a hosszú utcai váltó a nagy problémánk, mert a motor elég erős, és a futómű is rendben van már. Persze, jó lenne új gumikon menni, de arra most nincs lehetőség. Úgy látom, hogy a kategóriánkban lesz idén keresni valónk, de összetettben is szeretnénk előrébb lépni. Reméljük minél több ilyen versenyre el tudunk jönni, mert fontos, hogy formában maradjak.” – nyilatkozott Tim a verseny után.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek