2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Győri Dorottya az Aluinvent DVTK játékosa

Győri Dorottya az Aluinvent DVTK játékosa

Tovább bővült az Aluinvent DVTK női kosárlabda csapatának kerete, miután eldőlt, hogy a próbajátékon lévő Győri Dorottya is a DVTK címerével ellátott piros-fehér mezben játszik a következő szezonban.


Győri Dorottya az Aluinvent DVTK játékosa

A felkészülés első napjától kezdve Maikel López együttesével készült a korábban a PINKK csapatában, Adamecz Lillával közösen bajnoki címet szerző Győri Dorottya. Új játékosunk a pécsi éveket megelőzően a Messiah Egyetem international business szakának hallgatójaként is kosarazott, 17,1 pontot dobott és 8,9 lepattanót szedett meccsenként. A középiskolát is az Egyesült Államokban végezte, hasonlóan Szécsi Orsolyához.

– Nagyon örülök, hogy itt lehetek és tagja lehetek a csapatnak – mondta Győri Dorottya. –  Örültem a megkeresnek és mindent meg fogok tenni, hogy jó játékkal segítsem a Diósgyőrt. Nagyon jók az eddigi benyomásaim, alig várom már a bajnokság kezdetét.

– Győri Dóri az egyhetes próbajátékon bizonyította lelkesedését és eltökéltségét, olyan játékos képét mutatja, aki mindent megtesz az Aluinvent DVTK sikeréért a pályán és azon kívül is – tette hozzá Maikel López. – Mint azt több alkalommal említettem korábban is, rendkívül fontos, hogy az edzésmunkát és a mérkőzéseket komplex egészként kezelje mindenki. Csak mérkőzés-intenzitású edzések hozhatnak sikert a versenysorozatokban, így az öt-öt elleni játék kiemelt szerepet kap a napi munkánkban és Dóri remekül illeszkedik ebbe a koncepcióba.
Névjegy

Név: Győri Dorottya
Születési hely: Alphen aan den Rijn (Hollandia)
Születési idő: 1990. november 05.
Magasság: 189 cm
Poszt: erőcsatár
Az Aluinvent DVTK kerete:

Arad Zsófia
Adamecz Lilla
Bach Boglárka
Czank Tímea
Gorjanácz Ágnes
Győri Dorottya
Horváth Bernadett
Jovanović, Tina
Kalocsai Dorina
Rasheed Rita
Robertson-Warren, Cierra
Sikora Emőke
Szécsi Orsolya

Az első csapattal készülnek:

Kovács Luca
Schmidt Gréta
Vörösházi Jázmin

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek