2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Göteborg: Bronzérmesek a kubalások

Véget ért a 2012-es Gothia Cup ifjúsági világtorna. A világ talán legrangosabb futball utánpótlás tornáján a Vasas Kubala Akadémia U18-as csapata végig remekül menetelt egészen az elődöntőig, ahol végül a boronzérmet sikerült megszerezniük.

A meghívásos TIPSELIT mezőnyben “a fiúk öt nap alatt öt meccset játszottak, ez némiképp megterhelő és fárasztó volt számukra még akkor is, ha óriási lelkesedés és nyerni akarás fűtötte őket” – nyilatkozta a vezetőedző, Isa Gábor péntek reggel.

A 24 – 12 svéd és 12 külföldi – csapat részvételével zajló világtornán a Vasas Kubala Akadémia U18-as csapatának játékosai a nyitónapon a svéd IF FF Hammarby-t győzték le 1:0-ra, majd kedden 3:0-ra verték meg a brazil FC Paulista csapatát. A kubalások a harmadik csoportmérkőzésen is bemutatták azt az egységes játékstílust, melyre Isa Gábor neveli őket: Ennek köszönhetően 1:1-es döntetlent játszottak a svéd BK Häcken fiataljaival és így csoportelsőként juthattak a legjobb nyolc közé. A negyeddöntőben már a dán Esbjerg FB ellen lépett pályára a magyar U18-as csapat, ahol az 1:1-es döntetlent végül 11-es rúgásokkal a Vasas Kubala Akadémia fiataljai nyerték meg – ezzel pedig a jogot is arra, hogy péntek délután a svéd Djurgårdens IF-fel küzdjenek meg az elődöntőbe jutásért.

Péntek este a hazai pályán játszó svédek bizonyultak erősebbnek: a Djurgårdens IF a találkozó első harmadában kétgólos eredményre tett szert és ezt a hátrányt a piros-kékben játszó akadémisták már nem tudták ledolgozni.

„Megilletődötten kezdtük az elődöntőt, mire magunkhoz tértünk már 2:0 volt oda. A folytatás kiegyenlített játékot hozott, mindkét oldalon legalább három-három ziccer maradt ki, reálisan nézve azt kell mondanom, a hazaiak rászolgáltak a győzelemre.
A fiúk eléggé elkenődtek a vereség miatt, de azt gondolom semmi okuk rá, hiszen nagyon szépen teljesítettek ezalatt az öt nap alatt.”  – mesélte Isa Gábor a találkozó után.

Így összességében a kubalás fiúk a göteborgi Gothia Cup-án a boronzérmet szerezték meg, melyet az Ullevi-stadionban vehettek át szombaton.

A tornán szereplő keretünk:
Németh Márk, Lékai Soma, Tóth Tamás, Primusz Renátó, Fazekas Richárd, Marcsek Ákos, Faragó Marcell, Tihanyi Ákos, Rőthy Martin, Kollár Márk, Vida Máté, Pallagi Botond, Lesták Milán, Márton Tibor, Simon Krisztián, Ádám Martin, Bartos Julián, Omar El-Sheriff.

Edzők: Isa Gábor, Kozma István

Mérkőzések Eredmények Góllövők Cspatkapitány

Vasas Kubala Akadémia – IF FF Hammarby

1:0

Omar El Sheriff

Rőthy Martin

Vasas Kubala Akadémia – FC Paulista

3:0

Tihanyi Ákos

Pallagi Botond

Bartos Julián

Vida Máté

Vasas Kubala Akadémia – BK Häcken

1:1

Vida Máté

Marcsek Ákos

Vasas Kubala Akadémia – Esbjerg FB

1:1
2:1
(tizenegyesekkel)

Bartos Julián

Kollár Márk

Vasas Kubala Akadémia – Djurgårdens IF

0:2

Tihanyi Ákos

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…