2024. 10. 22. kedd

Előd
1 EUR 402 HUF
1 GBP 482 HUF
Kezdőlap » Hírek » Sport » Göteborg: Bronzérmesek a kubalások

Göteborg: Bronzérmesek a kubalások

Véget ért a 2012-es Gothia Cup ifjúsági világtorna. A világ talán legrangosabb futball utánpótlás tornáján a Vasas Kubala Akadémia U18-as csapata végig remekül menetelt egészen az elődöntőig, ahol végül a boronzérmet sikerült megszerezniük.

A meghívásos TIPSELIT mezőnyben “a fiúk öt nap alatt öt meccset játszottak, ez némiképp megterhelő és fárasztó volt számukra még akkor is, ha óriási lelkesedés és nyerni akarás fűtötte őket” – nyilatkozta a vezetőedző, Isa Gábor péntek reggel.

A 24 – 12 svéd és 12 külföldi – csapat részvételével zajló világtornán a Vasas Kubala Akadémia U18-as csapatának játékosai a nyitónapon a svéd IF FF Hammarby-t győzték le 1:0-ra, majd kedden 3:0-ra verték meg a brazil FC Paulista csapatát. A kubalások a harmadik csoportmérkőzésen is bemutatták azt az egységes játékstílust, melyre Isa Gábor neveli őket: Ennek köszönhetően 1:1-es döntetlent játszottak a svéd BK Häcken fiataljaival és így csoportelsőként juthattak a legjobb nyolc közé. A negyeddöntőben már a dán Esbjerg FB ellen lépett pályára a magyar U18-as csapat, ahol az 1:1-es döntetlent végül 11-es rúgásokkal a Vasas Kubala Akadémia fiataljai nyerték meg – ezzel pedig a jogot is arra, hogy péntek délután a svéd Djurgårdens IF-fel küzdjenek meg az elődöntőbe jutásért.

Péntek este a hazai pályán játszó svédek bizonyultak erősebbnek: a Djurgårdens IF a találkozó első harmadában kétgólos eredményre tett szert és ezt a hátrányt a piros-kékben játszó akadémisták már nem tudták ledolgozni.

„Megilletődötten kezdtük az elődöntőt, mire magunkhoz tértünk már 2:0 volt oda. A folytatás kiegyenlített játékot hozott, mindkét oldalon legalább három-három ziccer maradt ki, reálisan nézve azt kell mondanom, a hazaiak rászolgáltak a győzelemre.
A fiúk eléggé elkenődtek a vereség miatt, de azt gondolom semmi okuk rá, hiszen nagyon szépen teljesítettek ezalatt az öt nap alatt.”  – mesélte Isa Gábor a találkozó után.

Így összességében a kubalás fiúk a göteborgi Gothia Cup-án a boronzérmet szerezték meg, melyet az Ullevi-stadionban vehettek át szombaton.

A tornán szereplő keretünk:
Németh Márk, Lékai Soma, Tóth Tamás, Primusz Renátó, Fazekas Richárd, Marcsek Ákos, Faragó Marcell, Tihanyi Ákos, Rőthy Martin, Kollár Márk, Vida Máté, Pallagi Botond, Lesták Milán, Márton Tibor, Simon Krisztián, Ádám Martin, Bartos Julián, Omar El-Sheriff.

Edzők: Isa Gábor, Kozma István

Mérkőzések Eredmények Góllövők Cspatkapitány

Vasas Kubala Akadémia – IF FF Hammarby

1:0

Omar El Sheriff

Rőthy Martin

Vasas Kubala Akadémia – FC Paulista

3:0

Tihanyi Ákos

Pallagi Botond

Bartos Julián

Vida Máté

Vasas Kubala Akadémia – BK Häcken

1:1

Vida Máté

Marcsek Ákos

Vasas Kubala Akadémia – Esbjerg FB

1:1
2:1
(tizenegyesekkel)

Bartos Julián

Kollár Márk

Vasas Kubala Akadémia – Djurgårdens IF

0:2

Tihanyi Ákos

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Irány a VB!
Beszélgetés Juráncsik Balázs Gokartversenyzővel, a 2024-s versenyei után és a RMCGF előtt.   Idén már a DD2-es kategóriában láthattunk. Ez …

További cikkek

Jubileumi trófeamustra
Hideg, de napsütéses idő fogadta az érdeklődőket Szelcepusztán, az ÉSZAKERDŐ Zrt. jubileumi, 15. alkalommal megrendezett trófeamustráján, ahol a szarv…
NAV: Illatozó alkatrészek
Az M5-ös autópálya Bács-Kiskun vármegyei szakaszán akadt fenn csaknem ezer üveg hamis parfümmel egy bolgár furgon. A szakértő közel 17 millió forintra…

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp