2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Futva viszik a matyóság hírét Franciaországba

Futva viszik a matyóság hírét Franciaországba

10 éve ápol testvérvárosi kapcsolatot Tard község és a franciaországi Josselin város. E jeles évforduló, valamint a két település kapcsolatának ápolása érdekében váltófutást szerveznek augusztus 23. és 30-a között Tard – a németországi Alzey érintésével – Josselinbe.

„A barátság és az együttműködés a jó kapcsolat attribútuma, szükséges és elválaszthatatlan velejárója. A hosszantartó és jó kapcsolatot – amely a franciaországi Josselin és a Németországi Alzey városok között 40. éve, a Josselin és a magyarországi Tard települések között 10. éve áll fenn – szimbolizálja ez az idén augusztus 23. – augusztus 30. között megrendezendő testvérvárosi váltófutás.” – emelte ki Gál János, Tard polgármestere.

A kezdeményezés keretében a résztvevők Tardról indulva 7 napon keresztül, 7 országon és számtalan városon át, futva és kerékpározva mintegy 2300 km-t megtéve – egy rövid Alzey-i pihenővel – jutnak el a célba, Josselinbe.

A futás, illetve a futók célja azonban nemcsak Josselin elérése, hanem, hogy reprezentálja, hirdesse az érintett városokban a szervező települések közötti jó kapcsolatot, barátságot, és együttműködést.

A települések közötti együttműködés erősítése mellett a hét nap során megismerik egymás hagyományait, értékeit, így a tardi delegáció számára több alkalommal is lehetőség nyílik, hogy bemutathassák az UNESCO reprezentatív listáján szereplő, méltón híres matyó népművészetet, a matyó hagyományokat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek