2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Fogyatékkal élők horgászversenye

Második alkalommal rendezték meg a Fogyatékkal élők, Csökkentlátók, Vakok és Mozgássérültek Horgászversenyét a mezőkövesdi Hoór-völgye Víztározónál. A nemzetközi megmérettetést május 26-án bonyolították le.

A nagyszabású verseny a mezőkövesdi Hoórvölgye Horgász Egyesület szervezésében valósult meg. Az egész napos eseményre az ország minden tájáról, továbbá Szlovákiából és az Egyesült Államokból is érkeztek csapatok. A sportnapra ellátogattak a mezőkövesdi Csillagfény Fogyatékkal Élők Nappali Intézményének tagjai, akik szintén részt vettek a versenyen. A megmérettetésen női és férfi kategóriában összesen 70 csapat indult, ami a tavalyi évhez képest lényegesen nagyobb létszám. A horgászcsapatok vetélkedése reggel 8 órakor vette kezdetét és szervezők 11.45-kor állították le a versengést.
A mérlegelés és az ebéd befejezése után dr. Berkes László pápai prelátus, plébános áldotta meg a rendezvényt és a jelenlévőket, majd a Civil Szövetség Egyesület kulturális programjai színesítették a rendezvényt. A résztvevők megtekinthették többek között a Matyó Népművészeti Egyesület, a Mezőkövesdi Színészeti Egyesület és a Matyó Nagymama Klub Egyesület énekes, zenés, valamint táncos produkcióit.
A tartalmas előadások után megkezdődött az ünnepélyes eredményhirdetés, melynek keretében minden induló kapott ajándékot, így senki sem tért haza üres kézzel Mezőkövesdről. A legjobban teljesítő horgászok Vámos Zoltántól, Mezőkövesd  alpolgármesterétől vehették át az értékes díjakat.

B. K.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek