2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF

Fogasy két legenda ellen

Fantasztikus volt Fogasy Gergely és Berendi Dávid második napja a Mitropa Kupa negyedik futamán, a Velenje Ralin. Messze a legjobb teljesítményt nyújtották, amióta az idén a Ford Fiesta R5-re váltottak, és két magyar bajnok, legendával, Hadik Andrással és Kiss Ferenccel is tudtak harcolni.

Végeredményben az abszolút ötödik, Mitropa értékelésben pedig a negyedik helyet szerezték meg, amivel kettőt előrelépve a bajnokság harmadik helyén állnak.

„Nagyon jó verseny volt, technikás, de gyors pályákkal, ahol minden tudásodat be kellett vetni – mondta Fogasy. – Sajnos az első napunk nem sikerült jól, nem tudtam magam kipihenni, úgy éreztem, mintha beteg lennék, dekoncentrált voltam, az információk sem jöttek át Dávidtól. Pedig az autó és az itinerünk is jó volt, csak velem volt probléma.

Este sikerült jobban aludnom és másnap már sokkal összeszedettebb voltam. Ez látszott az eredményeinken is. Az idén először tudtunk száraz körülmények között igazán jót autózni, amit rettenetesen élveztünk.

Abszolútban az első ötbe szerettünk volna kerülni, amit teljesítettünk, Mitropában kicsit csalódott vagyok, hogy nem állhattunk fel a dobogóra. Másnap viszont két igazi legendával, Hadik Andrissal és Kiss Ferivel is tudtunk meccselni, ami hatalmas dolog a számunkra.

Szombaton minden gyorsaságiról jó érzés volt lejönni, úgyhogy összességeben jól éreztünk magunkat. Köszönöm a csapatnak a fantasztikus autót és a remek háttérmunkát. Remélem, hogy a következő versenyen a pontszerzésben is erősebbek leszünk.

A Fogasy–Berendi páros 2019-es eredményei
Rebenland Rali (Ausztria): kiestek
Lavanttal Rali (Ausztria): Mitropa Kupa 3., abszolút 8.
Opatija Rali (Horvátország): Mitropa Kupa 2., abszolút 4.
Velenje Rali (Szlovénia): Mitropa Kupa 4., abszolút 5.

A Mitropa Kupa 2019-es versenynaptára
március 15–16. Rebenland Rali (Ausztria)
április 5–6. Lavanttal Rali (Ausztria)
május 3–4. Opatija Rali (Horvátország)
május 24–25. Velenje Rali (Szlovénia)
július 5–6. Casentino Rali (Olaszország)
augusztus 2–3. Baranya Kupa (Magyarország)
szeptember 19–21. Nova Goricia Rali (Szlovénia)
szeptember 27–28. Citta di Bassano Rali (Olaszország)
október 18–19. 3-Städte Rali (Németország)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek