2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • FIA Közép-Európai Zóna Trófea és Duna-Autó Autós Gyorsasági Országos Bajnokság I-II. futama a Hungaroringen
FIA Közép-Európai Zóna Trófea és Duna-Autó Autós Gyorsasági Országos Bajnokság I-II. futama a Hungaroringen

FIA Közép-Európai Zóna Trófea és Duna-Autó Autós Gyorsasági Országos Bajnokság I-II. futama a Hungaroringen

FIA Közép-Európai Zóna Trófea és Duna-Autó Autós Gyorsasági Országos Bajnokság I-II. futama a HungaroringenIngyenes belépés, több száz lóerős autócsodák, ismert vendégek VIP autókban a „Hungaroring Majálison”!

Budapest, 2010. április 28. – 2010. Május első hétvégéjén veszi kezdetét az autós gyorsasági versenyidény, amelyen magyar és külföldi csapatok egyaránt megmérettetik autóversenyzői tudásukat. Az immár tradicionális Material Center Kupán, a péntek reggeltől vasárnap estig tartó rendezvénysorozaton indulnak formula autók, kis -és nagytúraautók, valamint a bioetanol üzemanyaggal hajtott Genex Suzuki Bio Kupa autók.

A magyar bajnoksággal együtt rendezik meg a FIA Közép-Európai Zóna Trófeát is, amely bőven tartogat látnivalót a versenyautók szerelmeseinek, hiszen a nevezések alapján számos felső kategóriás túraautó (9 db Porsche 997 GT3 Cup, 3 db Porsche GT3 RSR, 3 db BMW M3 GTR, 5 db Ferrari 430 Challenge, 1 db Audi A4 DTM és 1 db Saleen S7) is indulni fog a versenyeken.

A Hungaroringre látogatók ingyenes belépésre, gyermekprogramokra és a felnőttek számára látogatható box utcára számíthatnak, ahol lehetőség lesz testközelből megtekinteni a felsorolt autócsodákat, a környezetkímélő bioetanol üzemanyaggal hajtott Suzukikat, a formula autókat és még számtalan, sokak számára csak a televízióból ismert versenyautót.

A közel 150 magyar és külföldi nevező, 10 versenyen és ugyanennyi időmérő edzésen fog résztvenni. Miközben a felnőttek a kedvenc versenyautóikat figyelhetik a versenypályán és a box utcában, a gyermekek gokartozhatnak, autóverseny szimulátorokkal játszhatnak, a kisebbeket pedig, ugrálóvár, rodeo bika, arcfestés, illetve gladiátor játék várja a „Hungaroring Majálison”.

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Gyorsasági Szakágának, a GFS Motorsportnak és az RCM Motorsport pilótájának/csapatfőnökének, Csuti Lászlónak köszönhetően, első alkalommal indulnak VIP versenyautók a Genex Suzuki Bio Kupában. A két VIP autó pilótája versenyhétvégenként más-más híresség és közéleti személyiség lesz.

Az első versenyen Budai Zsuzsa (Miss Universe Hungary 2009) és Horváth András (magyar válogatott jégkorongozó) fog megküzdeni egymással és a többi versenyzővel. A két VIP versenyzőn kívül, Serdült Orsolya, Debreczeni Zita, Timo és más meglepetés vendégek látogatnak ki az eseményre, hogy szurkoljanak a számukra rokonszenves pilótájuknak.

Hujber Ferenc egy későbbi időpontban (május 28-30.), a Pannónia-Ringen fog először versenyautóba ülni, ugyanis az első két futamra átadta helyét Budai Zsuzsának.

A VIP versenyzők gyakorlati oktatásában az M&M Motorsport Egyesület versenyzője/csapatfőnöke, Mink Zoltán is közreműködött, aki egy Honda Civic versenyautóval fog rajthoz állni.

Szintén ezen a hétvégén indul a magyar autósport legfiatalabb pole pozícióját (Hungaroring) megszerző versenyzője, Nagy Norbert (15 éves) is, aki egy Peugeot Super 1.6 autóval, az Endurace Club Hungary színeiben indul. Európában egyedülálló módon, kizárólag az MNASZ Gyorsasági Szakága engedi a 16 év alatti fiatalokat zárt karosszériás autóval versenyezni, 12 éves kortól, pszichológiai szakvélemény és egyéb kritériumok teljesítése esetén. Major Benedek, 13 évesen első alkalommal fog versenyezni a megváltoztatott korhatárnak köszönhetően. Ő a GFS Motorsport színeiben indul, egy bioetanollal hajtott Suzuki Swifttel. A kétszeres gokart bajnok, ugyancsak 13 éves Ifj. Ficza Ferenc két versenyen is indul a hétvégén. Részt vesz a magyar kupasorozatban, továbbá a túraautók 2000cm3 alatti kategóriájában, azzal a Suzuki Hayabusa-val, amely a kistúraautók között a tavalyi év bajnok autója volt.

Marius Okolicsányi

 

Hivatalos program Hungaroring megnyitása

 

FIA Közép-Európai Zóna Trófea és Duna-Autó Autós Gyorsasági Országos Bajnokság I-II. futama a Hungaroringen FIA Közép-Európai Zóna Trófea és Duna-Autó Autós Gyorsasági Országos Bajnokság I-II. futama a Hungaroringen FIA Közép-Európai Zóna Trófea és Duna-Autó Autós Gyorsasági Országos Bajnokság I-II. futama a Hungaroringen FIA Közép-Európai Zóna Trófea és Duna-Autó Autós Gyorsasági Országos Bajnokság I-II. futama a Hungaroringen FIA Közép-Európai Zóna Trófea és Duna-Autó Autós Gyorsasági Országos Bajnokság I-II. futama a Hungaroringen FIA Közép-Európai Zóna Trófea és Duna-Autó Autós Gyorsasági Országos Bajnokság I-II. futama a Hungaroringen FIA Közép-Európai Zóna Trófea és Duna-Autó Autós Gyorsasági Országos Bajnokság I-II. futama a Hungaroringen FIA Közép-Európai Zóna Trófea és Duna-Autó Autós Gyorsasági Országos Bajnokság I-II. futama a Hungaroringen FIA Közép-Európai Zóna Trófea és Duna-Autó Autós Gyorsasági Országos Bajnokság I-II. futama a Hungaroringen FIA Közép-Európai Zóna Trófea és Duna-Autó Autós Gyorsasági Országos Bajnokság I-II. futama a Hungaroringen

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…