2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Fenyvesi Zoli is csatlakozott a Wings for Life jótékonysági futáshoz

Fenyvesi Zoli is csatlakozott a Wings for Life jótékonysági futáshoz

Fenyvesi Zoli, alias wheelchairguy a hazai kerekesszékes közösség egyik leginspirálóbb tagja. Ő az élő példa arra, hogy mozgássérültként is élhet teljes életet az ember. Zoli egy nemzetközileg elismert mozifilm főszerepe mellett többek között egy New York-i maratont is a zsebében tudhat. Wheelchairguy most a május 7-én megrendezendő Wings for Life jótékonysági futásra készül.

Fenyvesi Zoli 2011-ben csatlakozott a Suhanj! alapítványhoz, akikkel azóta több hazai és külföldi versenyen is elindultak. „A berlini és a New York-i maratonokra vagyok a legbüszkébb, nem is annyira a megtett 42 km miatt, hanem mert hihetetlen közösségi élmény volt több ezer emberrel együtt futni. Ilyenkor mindenki otthon hagyja a kerekesszékes világ apró, hétköznapi problémáival járó feszültséget és csak élvezi a pillanatot. Szerintem a Wings for Life is arról fog szólni, hogy minden futó jól szórakozzon, a kerekesszékes résztvevők azt érezzék, hogy egy sportközösség tagjai. Az, hogy ehhez még egy jótékony ügy is társul, csak hab a tortán” – mondta Fenyvesi Zoli, aki handbike-jával áll majd rajthoz, mikor 13.00-kor elindul a futam.

Wheelchairguyhoz jövő vasárnap 25 ország, több százezer futója csatlakozik online, hiszen a Wings for Life appnak köszönhetően bárki, a világ bármely szegletéről csatlakozhat a megmozduláshoz. Az applikáción keresztül a résztvevők adományokat is küldhetnek a Wings for Life-nak, melyet a szervezet a gerincvelőt érintő betegséggel vagy sérüléssel együtt élők gyógyítására és lehetséges gyógymódok kutatására használ fel. A mozgalom három év alatt közel 13,8 millió euróval járult hozzá a kerekesszékben élő emberek életszínvonalának javításához – az elmúlt néhány év különböző kutatásainak köszönhetően a jövőben teljeskörűen fogják tudni gyógyítani a gerincvelő károsodást.   

Fussunk együtt május 7-én azokért, akik nem futhatnak!

Találkozunk a Kopaszi-gáton 13.00-kor!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek