2024. 06. 26. szerda

János, Pál
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Félúton a 11. Drogmentes Maraton

Az elmúlt vasárnap volt a Drogmentes Maraton 23. napja. Több mint 1000 km lefutása után a maratonosok  a híres városba Kecskemétre érkeztek, ezzel mind naptárilag, mind a megtett kilométereket tekintve maguk mögött hagyták az út felét.

Az április 14-ei budapesti  indulás után a csapat az ország keleti része felé vette az irányt. Útjuk során településről-településre, iskoláról-iskolára haladnak előre azért, hogy megtartsák drogfelvilágosító előadásaikat, és a drogmentes fogadalom megtétele után drogmentes kapitányokat avassanak.
A kisebb helyiségekben a kapcsolat igazán személyes, az adott település focipályáján, vagy tornatermében megtartott előadások vidám, fesztelen légkörben zajlanak.
A futók számos településen már visszatérő vendégek; a helyi lakosok,  az iskolák igazgatói, tanárai, ismerősként üdvözlik őket. És ez igaz a nagyobb városokra is, ahol több iskolában is látogatást tesznek.

A Maraton útvonalán vannak olyan települések ahol az aktivisták kiemelt rendezvényeket tartanak. Ezek gyakran olyan nagyobb városok, ahol több fiatalt meglehet szólítani egy központi rendezvény keretein belül. Itt kapnak szerepet a Maraton segítői, védnökei, többek között Erik a No Thanx zenekar egykori frontembere, Pflum Orsi, és Nick Árpád Guinness rekorder erőművész.
Ilyen kiemelt város pl. Eger, Kazincbarcika, vagy akár Miskolc, amelyhez a szomszéd községek iskolái is csatlakoztak.
A legtöbb településen a helyi szervek együtt dolgoznak a futókkal azért, hogy színvonalas értékadó rendezvényeket bonyolítsanak le. Jó példa erre Miskolc, ahol a polgárőrök, a rendőrök és a tűzoltók is szerepet vállaltak a csapatmunkából.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek