2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Felkészülés a Narconon Bringatúrára

A felkészülés a Narconon bringa túrára igen sokrétű, szervezésből, marketingből és edzésből áll. Mivel itt nem egyszerűen egy sportteljesítményről van szó, mindhárom egyformán fontos. A szervezést nem győzném egyedül, de szerencsére van egy kedves, önkéntes segítőtársam, Fischhof Zsuzsa személyében.

A legnagyobb feladat az előadások leszervezése, ezt ő csinálja. A szálláshelyeket nem foglaljuk le előre, csak amikor már közel járunk, mert menet közben sok minden változhat. Az én feladatom szervezés tekintetében az útvonalterv összeállítása, résztvevők toborzása, különböző kapcsolatok kiépítése és fenntartása, a túra alapvető szabályzatának elkészítése, a kellékek összeírása, beszerzése stb. Egyébként minden ötletemet azonnal leírom, ahogy eszembe jut, és addig dolgozom rajta, amíg mindent, amit leírtam, megvalósultan nem látok. Ugyanezt alkalmazom a marketing területén is. A honlapunk és a Facebook oldalunk fejlesztését, karbantartását szakemberekre bízom, de én látom el őket ötletekkel, instrukciókkal. Minden felületünket rendszeresen átnézem, átolvasom, feljegyzéseket készítek, és ezeket a feljegyzéseket elküldöm hozzáértő munkatársaimnak, akik megvalósítják azokat.

Az edzéseim nem tisztán erőnléti edzések, hanem nagyon sok esetben teszteléseket is tartalmaznak, mint például „eső túra”, „hőség túra”, „éjszakai túra” stb. Jó néhány dolgot be is kellett szereznem ehhez a túrához, ezeknek egy része túra- illetve kerékpár felszerelés. A felszerelést is érdemes tesztelni éles bevetés előtt. Tesztelem az új gumikat, mert tudni akarom, hogy viselkednek különböző terepeken. Tesztelem a lámpákat, a nyerget, a kesztyűt, és ami beválik, azt megtartom, ami nem, azt nem viszem el. Az ergonomikus és biztonságos felszerelés létfontosságú a túrán. Minap pl. felszereltem egy második kulacstartót a vázra, és az egyik túrán észrevettem, hogy a második kulacs kicsit elnyomja a hátsó váltóbowdent, és ettől a váltó nem működik megfelelően. Egy ilyen nagy túra előtt nem szabad sajnálni ilyesmire az időt. Mind az előkészületi időszak, mind maga a túra rengeteg lemondással, és áldozattal jár. A cél az, ami előttem lebeg, erőt ad, és átsegít minden nehézségen. Én a gyerekek boldogabb jövőért kelek útra, és ezért vállalom mindezt. Persze a kalandvágy is hajt, de pusztán kalandvágyból nem mondanék le arról, hogy a kislányom elsős évnyitóján jelen lehessek, és, hogy az első napokban én kísérhessem el őt az iskolába. A mondatot, ami hajt, az egyik kisdiák fogalmazta meg egy előadásunk után, így szól: „Soha nem nyúlok drogokhoz, és másokat is lebeszélek erről!” Minden egyes Narconon bringatúra során közel kétezer gyerekhez juttatjuk el azokat az igaz adatokat a drogokkal és a drogfogyasztással kapcsolatban, amelyek alapján az ilyen és hasonló önkéntes fogadalmak megszületnek. Ezért megéri újra és újra végigcsinálni a Narconon Bringatúrát!
Szőllőssy András

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek