2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Felkészülés a floorballosoknál

Eperjesen játszik nemzetközi tornán a Miskolci Szabadidőközpont FSE

Két hetes kemény felkészülésen van túl a Miskolci Szabadidőközpont Floorball SE, melyet már az új edző, Hutter Gergő vezényelt a játékosoknak. A futóedzések már július közepén megkezdődtek, de terembe még csak két hete látogattak először a floorballosok. Az első hétvégén a formálódó Kazincbarcikai Ördögök floorball szakosztályával játszottak edzőmérkőzést, míg zárásképp Debrecenbe a Magyar Kupa győztes DFSE gárdájához utaztak Szabó Ákosék. Az első harmadot nagyon rosszul kezdtük, de az edzőnknek sikerült rendet tenni a fejekben és a második két harmadot megnyertük, így ugyan 11:8 arányú vereséget szenvedtünk, de a látottak alapján bízok a jó folytatásban – értékelt Ákos.

A játékoskeretünkön változtattunk, velünk készültek fiataljaink is, akik közül néhányan megkapták a lehetőséget edzőmérkőzéseken is, sőt egy-két játékos az OB I/B-s keretben kezdi meg a pályafutását. Ugyanakkor még egy-két rutinos új játékos érkezésére is lehet számítani, akik korábban jégkorongoztak, de már az aktív pályafutásukat befejezték. – ismertette Gál Tamás, az egyesület alelnöke.

Az edzőtábor után heti két edzéssel hangol a csapat az OB I/B küzdelmeire, ahol 8 csapat februárig lejátssza az oda-vissza vágós kört, majd a szintén nyolccsapatos élvonal két utolsója a második vonal első négy helyezettjével egy újabb körmérkőzés után dönti el a jövő évi feljutás kérdését. Így egyedülálló módon az élvonallal megegyezően 24 mérkőzést játszanak a szezonban plusz a kupamérkőzések, ami egy amatőr csapathoz képest igen megsüvegelendő teljesítmény.

Addig viszont még Eperjesen egy húszcsapatos, háromnapos nemzetközi tornán vesznek részt a Szabadidőközpont FSE játékosai. Szlovák, lengyel, cseh csapatok mellett egyedüli magyar indulóként koronázzák meg felkészülésüket.  A cél, hogy erősebb gárdák ellen mérettessenek meg a miskolciak, begyakorolni azokat a formációkat, amikre szükségük lesz a második vonalban is.

Első bajnoki mérkőzésüket a Miskolci Sport Show keretein belül 2010.09.04-én, szombaton 11 00 órától rendezik meg a PAKSI FK ellenében.

Keretszűkítés az U-19-es floorball válogatottban

Két miskolci Pafféri András keretében

Szűkítette keretét a jövő évi világbajnokságra készülő U-19-es floorball válogatottban Pafféri András Szövetségi Kapitány.  A következő szezonban már a Miskolci Szabadidőközpont FSE felnőtt keretében is bemutatkozó kapus, Hudák Milán és az előző szezon legtöbbet fejlődött játékosának választott Ignéczi Balázs is meghívót kapott a hétvégi edzőtáborba. Sajnos azonban még ez nem jelent automatikus vb részvételt, mert a későbbiek során további keretszűkítés várható, mindazonáltal a fizikai és technikai felmérések biztatóak, s reményeink szerint mindketten címeres mezt húzhatnak magukra jövő májusban Németországban, képviselve ezzel a miskolci floorballt, s példát állítva a sportággal most ismerkedőknek.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…