2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
Felemás magyar kezdet

Felemás magyar kezdet

Felemás magyar kezdetMár javában zajlik a kézilabda Európa-bajnokság, a magyar válogatott már két mérkőzésen túl van.

A három csoportmérkőzéséből már kettőn túl van a magyar férfi kézilabda-válogatott az Ausztriában zajló Európa-bajnokságon. Január 19-én, kedden a olimpiai-, és világbajnok Franciaország ellen lépett pályára a Csoknyai-együttes és az ötvenhetedik percben még bőven úgy tűnt, hogy sikerül csodát tennie…

És sikerült is volna, ha nem éri el az együttest a „magyarkór” – ám bekövetkezett a szokásosnak mondható összeomlás, és végül a franciák négy gólos hátrányból felállva egyenlítettek – ám a 29-29-es eredmény még mindig remeknek számít a bivalyerős gallok ellen.

Másnap, szerdán a spanyol válogatott következett. Mint az ismeretes, egyelőre mindkét válogatott Nagy László nélkül érkezett az EB-re – ám ez az állapot nem tart örökké; a klasszis játékos, aki egyébként a torna kezdete előtt elmondta, egyik csapatnak sem szurkol igazán, vélhetően hamarosat dönt régi és új hazája között.

A hispánok ellen már korántsem ment olyan jól a „magyarok tűzszekere”, és az előző napi teljesítményt követően némileg váratlanul, sima, egyértelmű mérkőzésen kilenc gólos vereséget szenvedett a válogatott, melynek reális esélye a sikerre egy pillanatig sem volt.

Bár Nagy jelenleg még nem a Spanyol Királyság kézicsapatának oszlopos tagja, a szintén magyar (születésű) Sterbik Árpád csak sérülése miatt nem léphetett pályára a mieink ellen. Azért példát vehetne a német futballistáról, Miroslav Kloseról, aki visszafogottan ünnepelte a lengyeleknek rúgott saját góljait is, nemhogy a kispadon szökdécselt volna a társai találatát követően.

A magyar csapat következő ellenfele – a D jelű kvartett „ki-ki mérkőzésén” – Csehország lesz, melynek vesztese (döntetlen esetén a cseh csapat) búcsúzik a további küzdelmektől. Bár a spanyolok elleni forma megismétlése minden bizonnyal végzetes lenne, bízzunk a szebb folytatásban.

 

Dicsuk Dániel

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek