2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Felborult a pálya, hiába

Fontos mérkőzés várt a Jegesmedvékre pénteken este, hiszen mindenképpen le kellett győzni a Brassót, hogy visszavehessék a tabella harmadik helyét. Ez sajnos nem sikerült

A mérkőzést Greg Lindqvist meglepő húzással kezdte, hiszen Gyenest állította a kapuba. Óriási lendülettel kezdte a hazai csapat a meccset, a 16. másodpercben Bonar zengő kapuvasat lőtt. Ezután a Brassó kijött a szorításból, volt is egy-két lövésük, de Gyenes magabiztos volt. A 6. percben Túróczi fonák emelését Polc fejjel tolta fölé. A 10. percben megszerezte a vezetést a Brassó. Emberelőnyben körbe járatták a korongot, amely végül egyedül találta Vargát a kapu előtt , aki közelről nem hibázott (0-1). A 12. percben szintén előnyben egyenlítettek a Macik. Lindgren vállalkozott lövésre a kék vonalról, és a korong a bal sarokban kötött ki (1-1). Harminc másodperccel később Salugát hagyták egyedül a kapu előterében, meg is kapta a korongot, de Polcba lőtt. A 15. percben Szilágy próbálkozott távolról, a korong alig ment mellé. A 17. percben egy igen balszerencsés gólt kaptak a Macik. A közelről meglőtt korong meg-, majd átpattant Gyenes felett, miközben a játékosok a kapu torkában birkóztak – a fémketrec el is mozdult –, ám a pakk végül a gólvonal mögé került (1-2). Gyorsan jött a válasz. Egy perccel a vége emberelőnyben Saluga passzolt a kapu előtt álló Fodorhoz, aki kegyetlenül kilőtte a bal sarkot (2-2).

A második harmad első percben a hazaiak három nagy helyzetet is kialakítottak Polc kapuja előtt, de egyikből sem lett gól. Az 5. percben ismét vezetett a Brassó, Basilidesz közelről volt eredményes (2-3). A 10. percben növelte előnyét a vendégcsapat, Varga középtávoli lövése talált utat Gyenes kapujába (2-4). A 14. percben emberelőnyben Basilidesz lőtt gólt a kékvonalról (2-5). A miskolciak a legnagyobb helyzeteket is képesek voltak kihagyni, mintha meg lettek volna átkozva.

A harmadik harmad nagy miskolci helyzettel kezdődött, de Szilágy a 40. másodpercben közelről Polcba lőtt. A 3. percben kettős előnyhöz jutottak a hazaiak, akik ezután valósággal szénné lőtték Polcot, annyiszor vágták bele a korongot, ám a dupla fórt sem sikerült kihasználni. A 7. percben végül egy sima előnyt végre gólra váltottak a Macik. Oldalról Saluga lőtte be a korongot a kapu elé, ahol Szilágyi kapásból továbbította azt a hálóba (3-5). A 13. percben Bonar az üresbe kapuba nem tudta beemelni a korongot. A 18. percben a Jegesmedvék levitték a kapust, de ez sem hozott eredményt. Ebben a harmadban a Macik egykapuztak – a Brassó csak kettőt (!) lőtt kapura –, de csak egy gólt tudtak lőni.

Összességében tehát a Jegesmedvék zsinórban hatodik meccsét is elvesztették, így egyre távolabb kerül a hőn áhított harmadik hely. A jövőben semmiképp sem férnek bele ehhez hasonló hullámvölgyek – javításra pedig legközelebb vasárnap délután, a Steaua Rangers ellen van lehetőség.

Jegyzőkönyv
Miskolci Jegesmedvék – Corona Fenestela Brasov
3-5 (2-2, 0-3, 1-0)
Miskolci Jégcsarnok 500 néző
V: Kincses, Soós, Kovács
Gól: Lindgren, Fodor, Szilágyi,   ill., Varga (2), Antal, Basilidesz (2).
Kiállítás: 12 perc illetve 20 perc (+10 perc fegyelmi Bartzen)
MJJSE: Gyenes – Popovics, Túróczy, Budai, Chmelo, Szilágyi, Saluga, Ritó, Jarabek, Láda P., Dubek, Urbán, Fodor, Bonar, Miskolczi, Lindgren, Orosz, Sijka, Budai K. (k). Edző: Greg Lindqvist.  
Corona Fenestela Brasov: Polc – János, Adorján, Varga, Fodor, Borsos, Kertész, Antal, Pál, Lőrincz, Filip, Bartzen, Imecs, Basilidesz, Rajcak, Dávid, Zsók, Bálint, Péter, Nagy, Fülöp (k). Edző: Antal Előd.

Greg Lindqvist: – Nehéz mit mondani egy ilyen mérkőzés után. A lövési arány 63-21 volt a javunkra, többször az üres kapuba kellett volna csak beütni a korongot, de az sem ment. Azt érzem, hogy a játékosok nagyon görcsösek, a döntő pillanatokban megremeg a kezük. Az önbizalmukat kell visszaállítani, egy győzelem átlendít majd a holtponton.

Antal Előd: – Nagyon harcos mérkőzésen tudtunk nyerni. Csapatom csak egy harmadot játszott jól, de ez ma elég volt a győzelemhez.

Forrás: MJJSE
Fotó: Stiber Judit

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek