2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • „Fejlesztenünk kell, ha lépést akarunk tartani!”

„Fejlesztenünk kell, ha lépést akarunk tartani!”

VARGA RACING TEAM – 5. Steelvent Ózd Rallye, 2017. április 28-30.

Lángi Attila – Csáki Richard, BMW Z4 M Coupe

Tovább nőtt a különbség a 4-es kategória két nagy ellenfele, Lángi Attila és Rafael Tamás között az 5. Steelvent Ózd Rallye után. A BMW Z4-et terelgető Lánginak megvolt a taktikája az ORB 2 fordulójára, ám egy újra fellépő fékhiba és a rosszul felírt itiner is hátráltatta ennek megvalósításában. Arról nem is beszélve, hogy saját kategóriájuk helyett eggyel feljebb, a 3-as géposztályban, erősebb technikákkal szemben kellett bizonyítania.

Lángi Attila: Hiába terveztem meg szépen a taktikánkat a hétvégére, nem sok mindent tudtunk belőle megvalósítani. Igaz, a lehetőségeinkhez mérten nagyot mentünk az első versenynapon, de ez sem volt elég arra, hogy lépést tudjunk tartani Rafival – nemhogy előnyt kovácsoljunk belőle.  Ennek hátterében pedig a Z4 fékproblémája áll: újra előjött ugyanis az a hiba, hogy teljesen beesett a fék, ami igen izgalmassá, és egyben veszélyessé is tette a futamunkat. Mindent beleadtunk, és volt néhány igen komoly pillanatunk, amikor nem csak a navigátorom ült összekulcsolt kézzel, de én magam is már kiabáltam az autóban. A lemaradásunk azonban így is megvolt, sok kicsiből végül egész nagy lett…

Nem gondolom, hogy mi lennénk ennyire ügyetlenek, vagy a gumitaktikánk lett volna ennyire rossz. Azt látom, hogy be akarjuk érni az ellenfelet, akkor mindenképp fejlesztenünk kell valamit a kocsin. Erőben megvagyunk, de a beállításaink még messze állnak az ideálistól, a versenyképességtől.

A salgói pályákról tudtuk, hogy nem nekünk fognak kedvezni, de hogy ennyire nem áll majd össze a dolog, azt nem is sejtettem volna… Ceredre mi esőre készültünk, a futómű-beállítást is eszerint választottuk meg – persze a taktika nem jött be, a kocsi össze-vissza tolta az orrát. Emellett itinerfelírási gondjaink is voltak, amit teljesen újra kellett gondolnunk már az első kör után. Végül az abszolút 16., illetve a 3-as kategória helyén zártuk az Ózd Rallyet – miután a saját, 4-es kategóriánkban mindössze ketten neveztünk, eggyel feljebb soroltak bennünket.

A Rafival szembeni hátrányunk a 2. forduló után tovább nőtt, de nem adjuk fel, már nagyban a szombathelyi derbire koncentrálunk. A murvára bevethető futóművet már megrendeltük, ha minden igaz, jövő héten meg is érkezik, és megkezdődhet vele a BMW felkészítése a május 19-21-ei, Iseum Rallyra.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek