2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Fazekas Sándor köszöntötte a XVII Magyar Borok Útja Ralit

Fazekas Sándor köszöntötte a XVII Magyar Borok Útja Ralit

Útjára indult a XVII. Magyar Borok Útja Rali: a jótékony célokat szolgáló boros autós túra résztvevői 21 pincészetet látogatnak végig a hét végén.

A kilencszáz kilométeres út során a versenyzők felkeresik Magyarország legjelentősebb pincészeteit és pálinkafőzdéit, így ez az út az ország egyik legkellemesebb autós túrája – köszöntötte a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum elől induló autósokat Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A rendezvény célja, hogy népszerűsítse az ország történelmi borvidékeit, a borkultúrát és a falusi turizmust.

A tizenhetedik rali huszonegy pincészetet látogat végig augusztus 24. és 26. között – útba ejtve három pálinkafőzdét is – az egri, tokaji, mátrai és dél-balatoni borvidéken. A versenyzők felkeresik többek között az Agárdi Pálinkafőzdét, a Béres Szőlőbirtok és Pincészetet, a Bolyki Szőlőbirtokot, a Demeter Pincészetet, a Fitomark Tokaji Borházat, a Gróf Buttler Borászatot, a Gróf Degenfeld Szőlőbirtokot, a Tokaj Kereskedőházat, a Zwack Múzeum és Látogatóközpontot és a Zsindelyes Pálinkafőzdét.

A túrán több mint 90 páros indult, köztük ismert színészek, politikusok, újságírók, sikeres üzletemberek és közéleti személyiségek.

A Regő Kft. által szervezett három napos boros autós túra jótékony célokat is szolgál. A zárónap ünnepélyes díjátadó gáláján tombolasorsolást és borárverést tartanak, a befolyó összeget pedig az Afrikai- Magyar Egyesületnek ajánlják fel.
(MTI)

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…