2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Ezüstérmes lett Kazincbarcika a Kihívás Napján

Ezüstérmes lett Kazincbarcika a Kihívás Napján

Második helyen végzett a Kihívás Napja országos játékán Kazincbarcika a 6-os kategóriában, vagyis a 25.000-69.999 fő közötti települések versenyében. A város olyan „sportos” településeket előzött meg, mint Salgótarján, Gyöngyös és Szentes.

Országosan 3 millió 105 ezer 245 sportaktivitást regisztráltak a Kihívás Napján, vagyis ennyiszer mozogtak legalább 15 percig a játéknap résztvevői. Az 1982-ben Kanadából elindult kezdeményezésbe idén is rengetegen csatlakoztak Magyarországon, köztük Kazincbarcika is. A Nemzeti Sportvárosban reggeltől estig nyitva állt minden sportlétesítmény, ahol színes és gazdag programok várták az iskolásokat. Közel 2 500 diák adott pozitív választ a kihívásra, vagyis vett részt számos programon. Igazán öröm volt körbenézni a pályákon, mosolygó arcok, vidáman sportoló diákok, kacagástól és szurkolástól volt hangos a zsúfolásig megtelt Városi Sporttelep. A napot egy pályaavató ünnepség és egy rendhagyó kispályás labdarúgó mérkőzés színesítette. Délelőtt 10 órakor Szitka Péter polgármester négy kazincbarcikai labdarúgó palántával együtt avatta fel azt a multifunkcionális műfüves pályát, melyet két salakos teniszpályával együtt a város saját beruházásban valósított meg és adott használatba e napon a városlakóknak.

A pályaavatást egy rendhagyó labdarúgó mérkőzés követte a Győzelem SC. és a Lánglovagok csapatai között. Ez utóbbi csapatot a helyi önkormányzati tűzoltók alkották, míg az előbbit a város és a helyi futball klub vezetői. Ők valamennyien úgy gondolták, hogy példát mutatnak azzal, hogy beszállnak a Kihívás Napja programjába és stílszerűen ezen a napon sportolnak egy jót, ami bőven túl volt a 15 perces határon.

A játéknap végén a szervezők összesítették az eredményeket, a benevezett települések közül az lett a kategória-győztese, ahol a 15 perces regisztrált sportolások száma a lélekszámhoz képest a legmagasabb.

Kazincbarcika a „Magyarország legsportosabb települése” versenyben a 2. helyen végzett, a győztes Szekszárd lett.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek