2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Ezüstérem a nemzetiségi EB-n!

Második helyen végzett a magyar nemzetiségi válogatott a Németországban megrendezett Europeada 2012 rendezvényen.

A rangos nemzetközi viadalnak Lausitz tartomány adott otthont, ahol 10 napot töltöttek a magyarok. A 19 résztvevő csapat között a végső győzelemre is esélyesnek számított a magyar különítmény, ami végül is ezüstérmet szerzett. A szép sikerből aktív szerepet vállalt több borsodi játékos is, az NB III-s ózdiak mellett három KBSC-s focista volt a tagja a csapatnak: Nyisalovits Donát, Komlóssy Bence és Molnár Gábor. Mellettük békéscsabai és fővárosi klubok játékosai alkották a válogatottat.
Az Európa Bajnoki cím sorsa szombat délután dőlt el, a magyarok ellenfele az olasz Dél-Tirol nemzetiségi csapata volt a csodálatos bautzeni Müllerwiese Stadion nézőközönsége előtt. A találkozón mindhárom barcikai játékos végig küzdötte a 90 percet, de ezúttal az ellenfél 3-1 arányban jobbnak bizonyult a mieinknél. A magyar csapat gólját büntetőből Lakatos Béla szerezte, aki a Molnár Gábor ellen elkövetett szabálytalanság után lőhetett egy jogos 11-est.  
A tornán összességében egy döntetlent és 4 győzelmet (1-1, 9-0, 3-0, 1-0, 2-1) aratott a Mezei István által vezetett csapat, Nyisalovits Donát egy gólt szerzett. A döntőben elszenvedett vereség és a 2. hely ellenére a srácok nem keseredtek el, hiszen szép élményekkel, s egy ezüstéremmel térhettek haza a kiválóan megszervezett Nemzetiségi Európa Bajnokságról.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek